Home Nieuws Luuk de Jong neemt Joël Drommel in bescherming, Drommel kan onzekerheid in...

Luuk de Jong neemt Joël Drommel in bescherming, Drommel kan onzekerheid in zijn spel nog niet loslaten

2391
0

De trainer van de mogelijke tegenstander van PSV in de finale Arne Slot, zei dinsdagmiddag geen seconde de gedachten te hebben dat PSV niet de bekerfinalist zou gaan worden.

Dat gevoel had Luuk de Jong ook niet en dus zei de aanvoerder na afloop in gesprek met de media dat Spakenburg niet nog een keer zou gaan scoren na de 1-2. Hoe dan ook, PSV is opnieuw bekerfinalist. Natuurlijk ben ik blij’, zei Luuk de Jong na afloop tegen ESPN. ‘We staan in de finale, voor dit soort dingen voetbal je. Dan vier je het met de fans.’

Na de 1-2 van Dwayne Green was er wat spanning voelbaar maar dichtbij een doelpunt is de amateurclub niet geweest. De verdediger van Spakenburg schoot op fenomenale wijze raak, vond ook Luuk de Jong. ‘Drommel krijgt alleen maar geweldige goals om z’n oren, dat slaat helemaal nergens op. Het is een geweldige goal. Voor hen was het natuurlijk fantastisch’, nam de aanvoerder zijn doelman in bescherming.

Later oogde Drommel nogmaals enkele keren onzeker maar het ging niet meer mis. Joël Drommel is de komende weken nog de eerste keeper van PSV en krijgt de kans de bekerfinale te gaan spelen maar het houdt allemaal niet over wat de te vaak onzeker ogende keeper onder de lat laat zien. Ook na de 1-2 greep Drommel nog een keer halfslachtig in maar de treffer van Spakenburg maakte PSV als ploeg niet verder onzeker.

Luuk de Jong had dus ook niet het gevoel dat het daarna nog mis zou gaan. ‘Nee, ik had niet het gevoel dat zij nog een keer zouden scoren. Wij bleven domineren. Ik heb geen moment gedacht dat we zouden verliezen’, klinkt het.

De spits zag dat het plan van Spakenburg redelijk uitpakte ‘Het werkte goed voor ze. Ze bleven compact staan en deden de juiste dingen met de bal. We kwamen er moeilijk doorheen, gelukkig maken we uiteindelijk twee goede goals. Of ik respect heb voor Spakenburg? Zeker. Ze hebben een geweldige run gehad, Eredivisie-clubs verslagen en het ons heel moeilijk gemaakt.’


Vorig artikelWijselijk dient Xavi Simons Hans Kraaij van repliek, middenvelder baalt van kritiek op PSV
Volgend artikelEmoties | Van Nistelrooij coachte met foto Thijs Slegers in binnenzak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in