Home Nieuws Emoties | Van Nistelrooij coachte met foto Thijs Slegers in binnenzak

Emoties | Van Nistelrooij coachte met foto Thijs Slegers in binnenzak

236
0

Het overlijden en de uitvaart van Thijs Slegers hebben veel indruk gemaakt in en rond PSV. Ruim een week geleden overleed de geliefde perschef.

Daags voor de halve finale van de beker was de uitvaart van Slegers. Ruud van Nistelrooij coachte dinsdagavond dan ook met de foto Thijs Slegers in zak: ‘Dat gaf me alle kracht’, zei de coach na afloop in Spakenburg.

In gesprek met ESPN was Ruud van Nistelrooij dan ook emotioneel toen hij een foto van Thijs Slegers uit zijn binnenzak haalde. “Die heb ik gisteren gekregen bij de uitvaart. Mijn hart brak toen ik zijn vrouw en zijn dochter en zoon zag”, aldus Van Nistelrooij. “Ook zijn strijdbaarheid wat ik heb gehoord en hoe sterk zij zijn en zijn familie. Dat gaf me vandaag en alle jongens alle kracht.”

Nuchter was de trainer wel over de wedstrijd. “Hoe je het wendt of keert, als je in de halve finale staat moet je gewoon naar de finale. Je moet gewoon zorgen dat je wint. Als je kijkt hoe de spelers het voorafgaand en tijdens de wedstrijd deden. Dat was gewoon heel professioneel gedaan.”

Over het spel was de trainer dan weer niet echt tevreden. “We hadden een offensief van ze verwacht, maar ze zakten in. Wij waren bij vlagen wat slordig. De kansen van Guus Til in de eerste helft had je moeten maken. Vanuit een spelhervatting scoor je dan die belangrijke eerste en na rust maak je een heel goede goal. Maar dit is gewoon inpakken en op naar de finale”, aldus van Nistelrooij.


Vorig artikelLuuk de Jong neemt Joël Drommel in bescherming, Drommel kan onzekerheid in zijn spel nog niet loslaten
Volgend artikelKritiek op ‘juichen’ na afloop Spakenburg – PSV, spelers en fans Spakenburg maakten het soms best bont

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in