Home Nieuws ‘Levensgenieter’ Veerman: ‘Bosz weet dat ik daar 1 keer per jaar heenga...

‘Levensgenieter’ Veerman: ‘Bosz weet dat ik daar 1 keer per jaar heenga en dan geen spa rood drink’

3571
0

Joey Veerman hoopt dat hij bondscoach Ronald Koeman de afgelopen periode voldoende heeft weten te overtuigen voor een basisplaats op het EK.

De middenvelder van PSV maakte een goede indruk tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland (4-0 winst) en lijkt mede daardoor zondag verzekerd van een plek bij de eerste elf tegen Polen.

Veerman wordt een beetje moe van de vooroordelen die er over hem zijn, zoals dat hij bijvoorbeeld zonder bal niet goed genoeg is. Koeman complimenteerde hem juist in aanloop naar het EK nog dat hij zich op dit vlak aanzienlijk verbeterd heeft.

“Ik snap ook wel dat hij ‘t benoemt, hoor, omdat er altijd getwijfeld wordt aan mijn verdedigende kwaliteiten”, zegt Veerman tegen Voetbal International. “Vermoedelijk zal dit beeld aan me blijven kleven.”

“Zonder dat ik ze al te intensief heb bestudeerd, komt denk ik wel naar voren dat bovenin in de lijstje sta als het gaat om verdedigende arbeid en ballen afpakken. Ik zag ook dat ik tegen IJsland veel kansen heb gecreëerd, maar ja, dat doe ik eigenlijk al het hele seizoen.”

Veerman krijgt vervolgens de vraag waar het narratief dat hij zonder bal niet goed genoeg is vandaan komt. “Nou, ja. Bij SC Heerenveen was het wél zo dat ik wel eens dacht: die bal moet daar maar net vallen. Misschien zat ik daardoor toen niet bij het Nederlands elftal. Onder Peter Bosz is alles veranderd, heb ik echt stappen gemaakt en pak ik nu ook veel ballen af.”

Er wordt ook weleens gesteld dat Veerman voor zijn tijd bij PSV te veel levensgenieter was. De middenvelder vindt dat niet per se slecht. “Het is vooral de buitenwereld die zich er druk over maakt. Ik heb nog nooit een trainer horen klagen.”

“Peter Bosz weet bij PSV precies hoe ik in elkaar zit. Hij wéét dat ik een keer per seizoen op maandagavond naar de Vrienden van Amstel ga in Ahoy en dan geen Spaatje rood drink, of een Amstel 0,0. Vindt hij echt geen probleem, als je verder maar gewoon serieus met je vak bezig bent”, aldus Veerman.

 


Vorig artikelLof voor Toni Kroos: ‘Hij is een combinatie tussen Veerman en Frenkie de Jong’
Volgend artikelVan Dijk over ‘heel getalenteerde’ Oranje-ploeggenoot: ‘Kan nog veel beter dan hij nu is’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in