Home Nieuws Lof voor Toni Kroos: ‘Hij is een combinatie tussen Veerman en Frenkie...

Lof voor Toni Kroos: ‘Hij is een combinatie tussen Veerman en Frenkie de Jong’

394
0

Duitsland wist tijdens het openingsduel van het EK in eigen land te imponeren met een 5-1 zege op Schotland.

De afzwaaiende Toni Kroos was een van de spelers aan Duitse zijde die grote indruk maakte. De 34-jarige voetballer kondigde onlangs aan na het EK zijn profcarrière te beëindigen.

Tijdens het duel met Schotland bewees Kroos dat hij het voetballen absoluut nog niet is verleerd. Hij gaf een masterclass, waarin maar liefst 101 van zijn 102 passes aankwamen bij een ploeggenoot.

Marciano Vink was ook diep onder de indruk van de Duits international. “Die passjes van drie meter lijken soms nergens naartoe te gaan”, zegt hij bij EK-praat van ESPN. “Maar die passjes lokken juist uit dat er ergens anders beweging komt, waardoor Duitsland tussen de linies kan spelen.”

“Het is zo mooi om te zien hoe Kroos samen met Robert Andrich op het middenveld speelt”, vervolgt Vink. “Hij stelt vaak uit en versnelt dan opeens. Het is een bepaald gevoel dat je moet hebben en Kroos heeft dat.”

De analist noemt het ontzettend jammer dat Kroos ook stopt bij Real Madrid, waarna presentator Jan Joost van Gangelen voorstelt dat Veerman hem wellicht op kan volgen bij de Spaanse topclub.”

“Joey Veerman heeft ook eigenschappen van Kroos, maar Kroos is wel een beetje een combinatie van Veerman en Frenkie de Jong. De Jong zakt ook vaak uit tussen de linksback en linker centrale verdediger, maar heeft wat minder het overslaan van linies. Dat kan Veerman weer beter, dus als je die twee Oranje-internationals zou combineren dan kom je in mijn ogen bij Kroos uit”, besluit Vink.


Vorig artikelEx-PSV’er imponeert Elfrink op EK: ‘Speelde maar 7 uurtjes voor PSV, goede voetballer’
Volgend artikel‘Levensgenieter’ Veerman: ‘Bosz weet dat ik daar 1 keer per jaar heenga en dan geen spa rood drink’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in