Home Nieuws ‘Komst van Ginkel is opportunistisch’

‘Komst van Ginkel is opportunistisch’

32
0

Ook Pierre van Hooijdonk noemt de keuze van PSV “een tikje opportunistisch”. Na Aad de Mos kan ook van Hooijdonk zich niet helemaal vinden in de keuze van PSV. De Brabander heeft verder weinig vertrouwen in voormalig werkgever Feyenoord.  

“De kwaliteiten van Van Ginkel staan totaal niet ter discussie. Als ik trainer was van PSV, dan zou ik ook zeggen: altijd halen. Maar het lijkt me niet dat daar de prioriteit zou moeten liggen.”

Het probleem van PSV ligt niet op het middenveld, maar in de aanval. Van Hooijdonk: “Ik twijfel er niet aan dat PSV nog een aanvaller gaat halen. Voor de spitspositie heb je nu alleen Luuk de Jong en Sam Lammers. Waarschijnlijker is dat er nog een links- of rechtsbuiten komt. Het vertrek van Luciano Narsingh was blijkbaar nodig om wat financiële ruimte te creëren.”

Toch experimenteerde Cocu in oefenwedstrijden in de winterstop al met twee spitsen, schrijft de NOS in gesprek met de Mos en van Hooydonk.  “Logisch, als je zoveel goede middenvelders hebt”, vindt Van Hooijdonk. “Maar ik denk dat PSV zal teruggrijpen op de succesformule van vorig jaar met Van Ginkel, Guardado en Pröpper op het middenveld.”

“PSV wordt geroemd om zijn jeugdopleiding, maar kiest er nu toch weer voor om een koopclub te zijn. Dat is puur financieel. Kampioen worden en Champions League spelen, is belangrijker dan de lange termijn”, analyseren beide kort door de bocht. Immers het halen van van Ginkel moet los worden gezien van de jeugdopleiding en het doorbreken van talenten. De analisten vinden de komst van van Ginkel een nadeel voor Siem de Jong.

Het verbaast De Mos niet: “Ik heb als trainer geleerd dat je nooit geblesseerde spelers moet halen”, reageert De Mos. “Die rollen vaak van blessure in blessure.” De Mos is verder vrij zwart-wit in zijn conclusies, terwijl van Hooijdonk weinig vertrouwen in Feyenoord heeft.

“PSV kan het spel niet maken tegen de kleine clubs, dat zul je tegen Excelsior weer zien. Feyenoord gaat het niet meer uit handen geven”, zegt de Mos op zijn eigen overtuigende maar nietszeggende wijze.

Daar is Van Hooijdonk het niet mee eens: “De komst van Van Ginkel geeft aan dat PSV dit seizoen geen enkel risico wil nemen. Ondanks alles staat PSV op slechts acht punten, voor de topper in De Kuip kan het gat al gedicht zijn.”

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here