Home Nieuws Jongste debutant sinds Ihattaren | Waarom Heerenveen zo teleurgesteld was na transfer...

Jongste debutant sinds Ihattaren | Waarom Heerenveen zo teleurgesteld was na transfer Tygo Land naar PSV

14278
0

De transfer van de jonge Tygo Land naar PSV, of beter gezegd de jeugdtransfer van Tygo Land naar PSV, bleek vorig jaar niet zomaar een transfer te zijn.

De transfer maakte in Heerenveen best wat los. PSV betaalde dan wel flink voor het grote talent maar de teleurstelling bij Heerenveen was ondanks de forse transfersom wel daar.

Daar zit een verhaal achter. In Heerenveen geraakte men zo teleurgesteld over het vertrek van Land, dat manager Ferry de Haan zijn frustraties niet voor zich kon houden en links en rechts wat kritiek uitte op het geheel én op het besluit van Land naar PSV te verhuizen. Men had in Heerenveen namelijk een plan klaar liggen voor Land. Een plan richting het eerste van Heerenveen. Het mocht niet zo zijn.

Het talent en de kwaliteiten van Land werden recent ook belicht door de Engelse krant The Guardian. Het Britse medium maakte een analyse over de jonge middenvelder. The Guardian is lyrisch over PSV’s toptalent.

‘Eindelijk is er weer een toptalent uit het noorden van het land. Land treedt in de voetsporen van Arjen Robben. Een unieke speler, de schakel tussen de verdediging en de aanval. Hij heeft zijn debuut al gemaakt en je kan hem vergelijken met Frenkie de Jong en Andrea Pirlo. Bij PSV wordt hij een voetbalprofessor genoemd’, schrijft de Britse kwaliteitskrant.

Land is inderdaad veelbelovend maar maakte nog niet veel minuten in PSV 1. De in 2006 geboren Land verving in de slotfase van het duel met FC Utrecht Joey Veerman en werd zo de jongste PSV-debutant sinds Mohamed Ihattaren in 2019. Ook Peter Bosz is lyrisch.

‘Tygo is een unieke speler’, doelt Bosz op zijn kwaliteiten als verbindende schakel tussen de defensie en de aanval. ‘Hij heeft heel veel potentie. Hij traint met ons mee en dat doet hij heel goed. Deze jongen heeft, als hij hard blijft werken, een heel mooie toekomst voor zich’, aldus Peter Bosz.

Bosz kan dit seizoen putten uit vele talentvolle spelers dus de vraag is gerechtvaardigd of Land dit seizoen minuten zal gaan maken onder Peter Bosz. ‘Er zijn veel spelers die spelen zoals hij. Hij is heel balvast en hij speelt met flair. Je ziet dat hij fysiek nog moet groeien, maar hij is natuurlijk pas zeventien. Hij kan heel goed voetballen en wat ik heel fijn vind, hij speelt de bal meestal naar dezelfde kleur.’

Land speelde nog niet in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong PSV, hij kwam al wel uit in de Premier League International Cup. Het toernooi dat PSV vorig seizoen won op Engelse bodem.


Vorig artikelPOLL | Mocht onderzoek een nieuw stadion uitwijzen, welke locatie zou passend en geschikt zijn?
Volgend artikelAnalyse: PSV is nog agressiever dan Feyenoord

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in