Home Nieuws Joey Veerman over wegvallen Frenkie de Jong: ‘Ik heb wel een idee,...

Joey Veerman over wegvallen Frenkie de Jong: ‘Ik heb wel een idee, maar moet je aan Frenkie zelf vragen’

3116
0

Een glorieuze avond voor Joey Veerman in de Kuip na zijn glansrol tegen IJsland.

Tegen Canada mocht Veerman vijf minuten voor tijd invallen maar tegen IJsland kreeg de bewierookte middenvelder een basisplaats toebedeeld van Ronald Koeman. Pass op pass verstuurde Veerman en met name Denzel Dumfries werd keer op keer bereikt met keer op keer dezelfde scherpe als even prachtige boogbal over en langs de defensie van de soms verbouwereerde IJslanders.

Na afloop superlatieven voor de middenvelder uit Volendam, die afloop ook de nodige maar tegelijkertijd ook logische vragen kreeg over het definitief wegvallen van Frenkie de Jong. Voor Van Hooijdonk is Veerman dan ook de aangewezen persoon Frenkie de Jong te gaan vervangen.

“Is er een betere passer, in Europa zou ik bijna zeggen, dan hij?”, haakt Van der Vaart erop in. “Als hij de ruimte heeft, bedoel ik. Ik ging vanavond nadenken. Je vindt er niet veel.” Van Hooijdonk kan wel een voorbeeld opnoemen. “Ik heb vorige week Modric en Kroos aan het werk gezien bij Real Madrid… Maar ik begrijp wel wat je bedoelt. Hij is in dat aspect van het voetbal echt buitencategorie.”

Van Hooijdonk denkt wel te weten waarom Veerman dit seizoen nog veel meer zijn stempel heeft kunnen drukken bij PSV dan in voorgaand seizoen. “Het luistert soms best nauw. Vorig jaar had je Sangaré, nu heb je Schouten, dus heb je veel meer voetbal in je ploeg. Dat maakt het voor iedereen makkelijker.”

De middenvelder uit Volendam werd na afloop van Nederland – IJsland geconfronteerd met het wegvallen van Frenkie de Jong. Veerman benadrukte dat een ieder enorm baalt van de blessure van Frenkie de Jong. ‘Hij is de beste voetballer van het Nederlands Elftal’, zei Veerman, die er in onderstaande video ook nog aan toe wist te voegen dat hij wel een idee over het hoe en waarom van het afhaken van de middenvelder van FC Barcelona.


Vorig artikelKoeman kan roep om ‘Siamese tweeling van PSV’ niet meer weerstaan: ‘PSV-blok echt heel sterk’
Volgend artikelHet gaat niet van harte met stug Excelsior, dat schermt met Engelse en Spaanse miljoenenbiedingen op Driouech

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in