Home Nieuws Joey Veerman lyrisch over Bosz | Veerman verwacht na dit seizoen te...

Joey Veerman lyrisch over Bosz | Veerman verwacht na dit seizoen te vertrekken bij PSV

4808
0

De periode Joey Veerman bij PSV lijkt na dit seizoen voorbij te zijn. De middenvelder ging afgelopen week het gesprek aan met De Telegraaf en was bijzonder openhartig.

Er werden tal van onderwerpen aangehaald maar ook de toekomst van Joey Veerman bij PSV kwam ter sprake. Veerman speelt nog niet zo lang bij PSV en voor het gevoel zijn club en speler nog lang niet op elkaar uitgekeken maar het heeft er alle schijn van dat de middenvelder en de club aan het einde van dit seizoen uit elkaar zullen gaan.

Op zich is dat geen vreemde gang van zaken maar de middenvelder uit Volendam maakt nu ook weer geen onuitwisbare indruk dat je als vanzelf gaat concluderen dat de clubs voor het oprapen zijn. Daar denkt de zaakwaarnemer van de bespraakte en technisch verfijnde middenvelder wellicht anders over. Bovendien staat er aan het einde van dit seizoen een internationaal toernooi op de agenda, waar Veerman zich eventueel in de kijker zou kunnen spelen voor zover dat al niet het geval is in de Champions League.

Joey Veerman won met PSV inmiddels al twee keer de KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal. De felbegeerde landstitel staat hoog op het wensenlijstje van Veerman. Met een landstitel op zak zou Veerman best de stap naar een andere competitie willen maken. Althans, dat blijkt uit het interview met De Telegraaf.

Joey Veerman is het in ieder geval niet eens met de kritiek van Rafael van der Vaart, dat hij niet op een middenveld met Frenkie de Jong kan spelen. Van der Vaart is over het algemeen genomen ook niet zo positief over de kansen op een grote internationale club voor Veerman. Op zijn beurt is Veerman juist weer erg positief over Peter Bosz, met wie hij prettig samenwerkt.

“Ik vind hem gewoon een heel goede trainer. Hij is duidelijk. En dat is bij een topclub ontzettend belangrijk. In het veld weet iedereen precies wat hij in welke situatie moet doen. Ook buiten de lijnen is hij helder. Ik werd tegen Ajax in de rust gewisseld en een dag later legde hij uit waarom hij dat deed”, aldus Veerman. Hij vertelt verder dat de trainer hem heeft geleerd sneller om te schakelen door “niet met de armen te gaan staan zwaaien”.

Na dit seizoen loopt het contract van Joey Veerman bij PSV nog twee seizoenen door. De club heeft hem nog niet benaderd om over verlenging te praten. Veerman: “Als de club een mooi bedrag krijgt, denk ik dat we er allebei wel voor openstaan”, aldus Joey Veerman, die aan het einde van vorig seizoen in de nadrukkelijke belangstelling stond van Lazio Roma.


Vorig artikelAS Roma-ster Paulo Dybala reageert op uitspraak Jerdy Schouten
Volgend artikelSamenvatting spectaculaire wedstrijd Blackburn Rovers – Jong PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in