Home Nieuws Jan Poortvliet: ‘PSV doet volgend seizoen weer mee om de titel’

Jan Poortvliet: ‘PSV doet volgend seizoen weer mee om de titel’

1760
0

PSV wist afgelopen twee weken zes wedstrijdpunten aan het totaal toe te voegen en tevens weer eens een uitwedstrijd in winst om te zetten.

De grote vraag is natuurlijk of het PSV schip weer op koers ligt om een serie wedstrijden te gaan winnen. In gesprek met PSV Inside laat Jan Poortvliet zijn licht schijnen over de afgelopen twee gewonnen wedstrijden én de komende serie lastige wedstrijden.


PSV wist zowel tegen Willem II als tegen ADO Den Haag steeds drie keer te scoren en de nul te houden. Is alles weer bij het oude of moeten we daarvoor nog even de beide wedstrijden tegen Vitesse en Feyenoord afwachten?

‘Ik heb een goed PSV gezien gedurende grotere delen van beide wedstrijden’, begint Poortvliet over beide winstpartijen. ‘Ik heb een goed gevoel over de laatste twee wedstrijden. De spelers waren weer wat vrijer in doen en laten en daar heeft het systeem ook mee te maken. Ze ogen ook wat vrijer in hun hoofd en de lach in combinatie met vertrouwen lijkt weer terug te zijn’, zag Poortvliet.

‘De verdediging voelt zich ook goed bij dit systeem en de spelers staan dichterbij elkaar. Er is daardoor meer keuze en die linkervleugelverdediger is natuurlijk een topspeler’, stelt Poortvliet vast over de Zwitserse international, die inderdaad vrijwel alles goed doet en zelden fouten maakt. Poortvliet ziet dat de Zwitser het vertrouwen in de laatste linie terug heeft gebracht. Rodriguez speelt in zijn natuurlijke positie op die plaats’, stelt de Zeeuwse oud UEFA cup winnaar.

PSV heeft twee pittige wedstrijden op de agenda staan. De selectie van Ernest Faber reist aanstaande zondag naar Gelredome voor de wedstrijd tegen subtopper Vitesse en daarna is PSV gastheer van het momenteel wekelijks winnende Feyenoord. Jan Poortvliet ziet PSV grote kans maken om beide wedstrijden winnend af te sluiten.

‘Dit elftal moet gewoon geloven in eigen kunnen en vertrouwen op de aanwezige kwaliteiten. Het zijn twee zware tegenstanders maar met een gezonde agressie en opoffering zijn deze twee wedstrijden gewoon winnend af te sluiten. Faber moet het wedstrijd per wedstrijd bekijken en heeft in ieder geval een team gesmeed dat oogt als een team dus ik heb er alle vertrouwen in’, aldus Poortvliet over de komende twee wedstrijden.

De Zeeuw verwacht ook dat PSV volgend seizoen weer om het kampioenschap zal spelen. De jonge talenten zijn weer een jaar verder, doen veel ervaring op dit seizoen en PSV kennende komen er weer gerichte versterkingen, denkt de oud PSV’er. Bovendien ziet Poortvliet een haperende concurrent. ‘Ik zie PSV gewoon weer om het kampioenschap spelen volgend seizoen. Ajax zit niet echt goed in z’n vel en er zijn veel spelers die hun geluk elders gaan zoeken. Dan moet je maar afwachten hoe lang het duurt voor je weer een goed elftal hebt’, aldus Jan Poortvliet.


Facebook Comments