Home Nieuws Noni Madueke leeft zijn droom bij PSV maar wordt gevolgd door de...

Noni Madueke leeft zijn droom bij PSV maar wordt gevolgd door de halve Premier League

2115
0

‘Toen ik hoorde dat ik mee mocht op trainingskamp naar Qatar, was dat als een droom die uitkwam.’

Dat waren de woorden van Noni Madueke tegen weekblad Voetbal International toen hem gevraagd werd hoe hij de afgelopen maand beleefde. De Engelse aanvaller klopt nadrukkelijk op de deur bij PSV. De zeventienjarige aanvaller is dicht bij een basisplaats, wat voor hem het bewijs is dat hij er goed aan heeft gedaan om Tottenham Hotspur in te ruilen voor PSV.


Het is bij PSV de afgelopen jaren een komen en gaan van absolute toptalenten. Het ene toptalent is nog niet doorgebroken of de volgende jeugdige topper dient zich alweer aan. Zo ging het de afgelopen jaren met Memphis Depay, Steven Bergwijn maar ook Sam Lammers en Donyell Malen. De absolute topper is natuurlijk Mo Ihattaren, zonder de anderen te kort te doen. Ihattaren heeft op 16 jarige leeftijd al zoveel kwaliteiten dat het nauwelijks voor te stellen hoe groots zijn presentatie al te noemen zijn.
Met Noni Madueke staat het volgende toptalent al weer klaar om in zich aan te sluiten in de rij met toptalenten die de Herdgang fabriek weet af te leveren.

In gesprek met VI doet Madueke uit de doeken hoe hij de keuze voor PSV gemaakt heeft en met welke vastberadenheid hij zijn paden weet te bewandelen. “Het is allemaal begonnen met Jadon Sancho”, zegt Madueke tegen Voetbal International over zijn landgenoot, die in 2017 de overstap maakte van Manchester City naar Borussia Dortmund. “Hij heeft voor andere talenten de ogen geopend. Ook voor mij. Een jaar na hem ben ik van Spurs naar PSV gegaan. Het plan dat ik toen voor ogen had, pakt nu uit zoals ik het voor ogen had.”

Bij de Engelse topclubs is weinig oog voor talent, meent Madueke. “Ik wilde zo jong mogelijk in een eerste elftal staan, op mijn zeventiende of achttiende. Bij een club als Tottenham is dat onhaalbaar, daar kom je pas rond je twintigste in beeld. Daarom heb ik twee jaar geleden voor PSV gekozen en wat er nu gebeurt met alle kansen die ik krijg, is precies wat ik toen voor ogen had. Mijn keuze is de juiste gebleken”, stelt de jonge getalenteerde Engelsman.

PSV wil zijn contract, dat tot medio 2021 loopt, opwaarderen en verlengen. Volgens VI is de ontwikkeling van Madueke echter niet onopgemerkt gebleven. De ‘halve Premier League’ en clubs in Duitsland zouden hem op de radar hebben. ‘Opnieuw lonkt dus het grote geld voor de PSV-parel’, schrijftVI over Madueke, die op korte termijn opnieuw ‘koers moet bepalen’.


Facebook Comments