Home Columns ‘Ik’ Aad de Mos wijst naar PSV: ‘Bakkali is een slachtoffer, is...

‘Ik’ Aad de Mos wijst naar PSV: ‘Bakkali is een slachtoffer, is PSV verkeerd mee omgesprongen’

3107
1

Als Aad de Mos om zijn mening wordt gevraagd lijkt het vaak alsof hij een stukje waardering op zich af voelt komen.

Daarna volgt enthousiasme met geregeld prima analyses maar evenzo vaak ook totale onzinnige analyses. Niet lang daarna volgt de ‘Ik Aad de Mos show’. Zo ook over RKC aanvaller Zakaria Bakkali. De aanvaller is weer terug op de Nederlandse velden en tracht zijn vastgelopen carrière weer vlot te trekken. Of dat gaat lukken valt nog te bezien maar feit is dat Bakkali er alles aan doet om weer in beeld te geraken.

Dat hij daar rond de jaren 2011 tot 2014 niet alles aan deed is een ieder duidelijk. Ook Bakkali zelf weet inmiddels hoe het voelt om in de spiegel te kijken. De aanvaller weet dat er zaken beter hadden kunnen verlopen in Eindhoven. Aad de Mos is echter een andere mening toebedeeld. Voetbal International ging het gesprek aan met Bakkali en constateerde dat Bakkali zeker in de spiegel moet kijken en dit ook daadwerkelijk heeft gedaan. Echter is Aad de Mos het daar niet mee eens.

De Mos zag Bakkali als jeugdspeler bij PSV naar de eerste selectie doorstromen. ‘Bakkali is een slachtoffer’, zegt de Mos tegenover VI. ‘Daar is PSV verkeerd mee omgesprongen. Kwam doordat er veel CIOS-trainers in de opleiding rondliepen destijds. Die wilden kampioen worden met hun ploeg in plaats van dat ze een speler begeleidden’, vindt de Mos, die zijn mening niet kan onderbouwen.

De Mos begint dan weer aan de ‘Ik’ versie van zijn analyse. Waar je de Mos ook een vraag over stelt, de Haagse analist is er altijd bij betrokken geweest of heeft vrijwel altijd een ervaring met betrokkenen te delen dan wel vertellen. ‘Ik zat eens met zijn vader op een bankje, dat bleek zijn vader althans, dat wist ik pas achteraf en toen zei ik dat hij op een andere plek moest spelen’, zegt de Mos zonder zelf in de gaten te hebben dat in één zin drie keer het woord ‘Ik’ naar voren komt.

‘Het viel mij op dat hij altijd met het hoofd naar beneden liep. Geen overzicht, hij was veertien of vijftien, tegenstanders die met dubbele dekking tegen hem speelden kregen vat op hem. Op een centrale positie wordt er tactisch meer gevraagd, dat hadden zijn trainers moeten herkennen. Oplossingen laten zoeken. In de leeftijd tot zestien moet een talent zoals hij was in goede handen zijn bij een trainer, anders wordt het lastig. Ze hebben nooit een plan gehad met hem, ik vind dat hij zelf nog het minst schuldig is’, wijst de Mos kritisch naar PSV.

Ach ja, we zullen betweter Aad de Mos maar als een gewone buitenstaander beschouwen in zijn analyse over Bakkali. Tot slot nogmaals een serie ‘Ik’ uitspraken van Aad de Mos over Zakaria Bakkali. ‘Ik zie het van een afstand, maar ik schat het meestal goed in. Ik denk dat het gemoedelijke goed voor hem is. Er is geen verwachtingspatroon, dat is prima. Jongens als Van Mosselveld en Sander Duits ken ik als prima gasten en die trainer Joseph Oosting moet ook wel wat kunnen als ik dat zo zie’, aldus Aad de Mos, met nogmaals 5 keer ‘Ik’ in zijn betoog.


Vorig artikelVan Nistelrooij geniet van ‘WK basisspeler’ Cody Gakpo
Volgend artikelVerwachte opstelling PSV in Leeuwarden: Branthwaite opnieuw basisspeler

1 REACTIE

  1. Wat zou het fijn zijn als Aad de Mos naar bijvoorbeeld Emmen of IJmuiden verhuist en daar 17 keer per week wat roept over de plaatselijke FC in plaats van PSV….. Al heb ik niets tegen die clubs daar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in