Home Nieuws Van Nistelrooij geniet van ‘WK basisspeler’ Cody Gakpo

Van Nistelrooij geniet van ‘WK basisspeler’ Cody Gakpo

438
0

Cody Gakpo kende weer een uitstekende interlandperiode. Gakpo keerde weer fit en voldaan terug op de Herdgang om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Cambuur.

In Eindhoven zag Ruud van Nistelrooij Gakpo weer schitteren dat gaf de trainer een gevoel van trots. Van Nistelrooij blikte in gesprek met de verzamelde media terug op de prestaties van Cody Gakpo voor Oranje. Inmiddels kunnen we Cody Gakpo wel opschrijven voor de basisformatie op het WK in Qatar. ‘Het was geweldig om te zien hoe Cody presteert in dat geheel en op dat niveau zijn rendement haalt’, aldus Van Nistelrooij vrijdag op de persconferentie van PSV.

‘Dat hij richting een WK in de basis staat en qua rendement zijn stempel drukt, is een stap die hij maakt. Ik geniet daar wel van. Als je bij het Nederlands elftal een goed niveau haalt, weet ik uit ervaring wat je dan mee terugneemt naar je club.’ Wat dat precies is? ‘Het is misschien meer onbewust dan bewust, maar hij voelt nu dat zijn niveau dat van een basisspeler van Oranje is, met rendement. Hij is belangrijk geweest met een doelpunt en een assist.’

Het heeft er alle schijn van dat Cody Gakpo over enkele maanden gaat schitteren op het wereldtoneel. Van Nistelrooij geeft hoog op van het niveau van Gakpo ‘Het is de eerste keer dat hij dit meemaakt. Op zijn leeftijd, 23 jaar, is dat een geweldig moment. Hij is ondanks alle perikelen de hele zomer bezig geweest om een betere speler te worden. Hij was onverstoorbaar. Dat betaalt zich uit met het niveau dat hij nu heeft. Dit is een bewustwordingsproces voor hem. Het geeft een boost en je krijgt er alleen maar nog meer drive van om nog beter te worden”, aldus een trotse trainer, die hoopt dat Gakpo ook zaterdagavond in Leeuwarden het verschil kan gaan maken.


Vorig artikelVerwacht vertrek Ronaldo maakt de weg vrij voor transfer Cody Gakpo naar United
Volgend artikel‘Ik’ Aad de Mos wijst naar PSV: ‘Bakkali is een slachtoffer, is PSV verkeerd mee omgesprongen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in