Home Nieuws Ihattaren over 5 jaar: Een volwaardige topspeler of ‘we horen nooit meer...

Ihattaren over 5 jaar: Een volwaardige topspeler of ‘we horen nooit meer van hem’?

4215
0

De situatie rond Mo Ihattaren is ook voor de diverse analisten en praatprogramma’s voer voor gesprekstof.

De potentie is daar maar de randzaken des te meer. Het gedrag van de jonge Ihattaren laat geregeld te wensen over en dus constateren diverse analisten meermaals dat Ihattaren het gedrag van een puber weet te vertonen. Ook Rik Elfrank van het Eindhovens Dagblad opperde onlangs al dat ‘Ihattaren laat pubergedrag vertoont’.

ESPN analist Kenneth Perez blijft echter geloven in de kwaliteiten van Mohamed Ihattaren. In de negentienjarige spelmaker schuilt nog steeds een potentiële topspeler, aldus de ESPN-analist.

“Ihattaren kan voetballen en dat kun je iemand niet zomaar aanleren”, zegt Perez in De Ultieme Voorbeschouwing van ESPN. “Hard werken kun je iemand wel leren. Ik vind het jammer dat hij daar zelf niet voor open heeft gestaan of dat het kwartje nog niet is gevallen.” Perez constateert dat Ihattaren een ‘puberbrein’ heeft. “Daar is heel veel begeleiding bij nodig. Maar als hij volwassener wordt en de juiste keuze maakt, kan hij over vijf jaar een volwaardige topspeler zijn. Of we horen natuurlijk nooit meer van hem.” De vraag is dan ook wat Ihattaren zelf wenst?

Een carrière bij een internationale topclub een dus carrière lang roem en veel sportief succes of een pad dat via een Turkse ongeorganiseerde topclub als Fenerbache via Qatar naar Saoudi-Arabie verloopt? De laatste optie kan ook ook een pad van successen zijn als je in sommen geld denkt in plaats van in sportief succes.

Marciano Vink ziet geen rol in het huidige PSV voor hem weggelegd en dat heeft volgens Vink van doen met de geringe arbeid die Ihattaren bereid is te leveren. Zo sprak de middenvelder zich in de Johan Cruijjf Arena al eens uit over een net gespeelde wedstrijd: ‘Ik kom hier om gewoon lekker te voetballen’, zei de middenvelder.

Hans Kraay jr. vindt het op zijn beurt juist weer vreemd dat niemand grip lijkt te krijgen op Ihattaren. “Iemand die hem niet aait, maar een schop onder zijn kont geeft”, zegt de analist. “Het is zó’n ongelooflijk leuke jongen, maar hij zegt zelf ook: ik kan heel slecht omgaan met teleurstellingen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here