Home Nieuws Honderden lege stoelen na rondo

Honderden lege stoelen na rondo

2041
0

Ook de fans van PEC Zwolle hebben kennis gemaakt met de revelatie van het Eredivisieseizoen 2023-2024. In een wedstrijd die het predikaat wedstrijd eigenlijk niet mocht dragen hoefde de ploeg van Peter Bosz zich geen minuut bovenmatig in te spannen om de zege over de streep te trekken.

PEC Zwolle – PSV werd een parodie op een Eredivisiewedstrijd. De ploeg van Bosz liet vanaf minuut één zien hoe het in Nederland gesteld is met de krachtverhoudingen. PSV had dan ook geen kind aan de thuisploeg, dat via een absolute blunder van de Argentijnse nummer één onder de lat nog even terugkwam in de wedstrijd. Slechts naïef denken gaf de gemiddelde Zwolle-supporter nog enige hoop op een resultaat in een wedstrijd die het predikaat ‘rondo’ verdiende.

Op zeer overtuigende wijze liet PSV middels zo nu en dan zeer indrukwekkend positiespel geen spaan heel van de promovendus. Een hattrick van Luuk de Jong en twee prachtige doelpunten van Johan Bakayoko lieten PSV uitlopen naar 1-7, waar 1-11 gezien de gecreerde kansen geen rare uitslag was geworden. De kracht van dit PSV zit ook in het feit dat de ploeg van Peter Bosz geen moment verzaakt. Ook bij 1-3 of 1-4 houdt dit PSV het gaspedaal maximaal ingedrukt. Dat begint natuurlijk bij de hoofdcoach zelf, die tiert, scheldt, moppert en zichzelf oprecht boos maakt na een zwakke als even lakse pass van Isaac Babadi bij een tussenstand van 1-4.

De Jong staat inmiddels op 22 competitiegoals, waarmee hij topscorer van de Eredivisie is. De 33-jarige spits is daarnaast de achtste speler in de Eredivisie-historie die in vijf jaargangen twintig competitiedoelpunten maakt. Het kan niet op voor de aanvoerder van een in Zwolle indrukwekkend spelend PSV. Na zijn derde doelpunt werd de spits gewisseld voor Ricardo Pepi, die binnen enkele minuten scoorde en zichzelf opnieuw liet zien.

Honderden fans van PEC Zwollen hielden het na de 1-5 niet meer vol en verlieten het stadion. De volledige afstraffing en vernedering in eigen huis bleek voor honderden Zwolle-fans teveel van het goede te zijn. Gedesillusioneerd verlieten zij het stadion, om vervolgens tegen de thuisblijvers dan wel onder elkaar niets anders te kunnen concluderen getuige geweest te zijn van een voetbaldemonstratie in de vorm van een rondo.

Ook de ESPN-verslaggever van dienst kon gedurende de wedstrijd, reeds in de eerste helft, niets anders concluderen dat de thuisclub het zogenaamde sportieve slachtoffer werd van een heuse voetbalrondo.

Vorig artikelVeel lof voor openheid Noa Lang in documentaire maar dan is daar altijd weer ‘lastpak’ Johan Derksen
Volgend artikelIn klassiek rood-zwart tenue speelt PSV in Zwolle een ‘9-11 wedstrijd’