Home Nieuws Het gaat te vaak over de Grolsch Veste: ‘Het is zó lastig...

Het gaat te vaak over de Grolsch Veste: ‘Het is zó lastig om die PSV’ers te beteugelen’

2403
0

In Enschede en omgeving kijkt men reikhalzend uit naar de komst van PSV. De ploeg van Bosz is fier koploper en wil men zich in Enschede graag meten met de nummer één van de Eredivisie.

In Enschede gaat het al dagen over de wedstrijd en over de komst van PSV naar de Grolsch Veste. FC Twente heet druk te gaan zetten op PSV maar dient daarentegen niet haar eigen onoverkomelijkheden te bagatelliseren. FC Twente krijgt namelijk veel doelpunten tegen uit standaardsituaties. Maar liefst 40% van de tegentreffers die FC Twente om de oren krijgt, komen voort uit standaardsituaties van de tegenpartij.

PSV geldt in de Eredivisie als meest scorende ploeg uit standaardsituaties. Dat komt niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van Luuk de Jong, de beste kopper van Europa. Daarnaast krijgt FC Twente bezoek van de ploeg die dit seizoen verspreid over twaalf Eredivisie al 302 doelpogingen wist te produceren. PSV hoeft dus geenszins met angst en beven naar Enschede af te reizen, ondanks de vele waarschuwingen van journalisten over de sfeer in de Grolsch Veste. De sfeer in de Grolsch Veste is goed te noemen maar meer dan dat valt er niet over te zeggen.

Het gaat de laatste weken namelijk wel erg vaak over het stadion van de Tukkers. Het stadion van FC Twente zou voor de ploeg van Peter Bosz weleens een enorme sta-in-de-weg kunnen gaan zijn, klinkt het ondermeer om onverklaarbare redenen vanuit het Eindhovens Dagblad. Er wordt zelfs een voorbeeld aangehaald waarbij FC Twente mede ingegeven door de sfeer zomaar een 2-0 of zelfs 3-0 voorsprong zou kunnen nemen in de wedstrijd tegen PSV. De ploeg van Bosz heeft voldoende ervaring aan boord om geenszins onder de indruk te zijn van welk stadion in Europa dan ook.

Leon ten Voorde, FC Twente-watcher voor dagblad Tubantia, is benieuwd hoe FC Twente voor de dag gaat komen tegen PSV. De journalist meldt steevast en met grote regelmaat dat FC Twente in eigen huis sterk is, maar ziet ook de nodige individuele klasse in de voorhoede bij PSV. PSV scoort makkelijk en daar schort het bij FC Twente nog wel eens aan, constateert Ten Voorde. Waarvan akte.

“Twente scoort niet makkelijk en dat is inderdaad het grote probleem”, vertelt clubwatcher Ten Voorde in de AD Voetbalpodcast. “Vorig jaar was het probleem dat er geen goals kwamen vanuit het middenveld, want Vlap scoorde in april pas zijn eerste goal. Steijn compenseert dat nu geweldig, maar voorin is het karig.”

“Vlap heeft één of twee goals gemaakt en Ugalde heeft er drie gemaakt. Dat houdt voor een spits van de nummer drie in de Eredivisie ook niet over”, gaat de journalist verder. “Het is heel belangrijk dat FC Twente de 0 houdt, maar het is zó lastig om de aanvallers van PSV te beteugelen. Ze kunnen vanuit het niets een goal maken”, wijst Ten Voorde naar de aanvallende kwaliteiten van de ploeg van Peter Bosz.

“Lozano is enorm opportunistisch. Je denkt dat je hem 90 minuten onder controle hebt, maar dan is daar alsnog dat ene moment. Luuk de Jong vanuit de voorzet, vooral vanaf de rechterkant. PSV is voor Nederlandse clubs gewoon heel lastig te bespelen. Maar als het dan toch ergens moet gebeuren, dan in Enschede. Zou je denken”, aldus Ten Voorde, die PSV daarmee terecht de nodige complimenten toebedeeld.


Vorig artikelPeter Bosz enthousiast over Noa Lang, die kan starten tegen Twente
Volgend artikelVink vreest voor Lozano | De vaak aangehaalde situatie van ‘pure luxe’ dient zich nu echt aan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in