Home Nieuws Heel Southampton hoopt op komst Cody Gakpo, zo tracht Engelse club Gakpo...

Heel Southampton hoopt op komst Cody Gakpo, zo tracht Engelse club Gakpo te overtuigen

4967
0

Cody Gakpo staat in de nadrukkelijke belangstelling van Southampton. De club uit het zuiden van Engeland is inmiddels met PSV in gesprek om Gakpo naar de Premier League te halen.

Het heeft natuurlijk alles van doen met de wens van de speler zelf, die weg wil bij PSV. Southampton scout Piet Buter ziet het van afstand allemaal aan en maakt zich ondertussen hard voor de komst van Gakpo. Het is bepaald niet rustig rond Gakpo want vanuit de Premier League houden ook clubs als Leeds United, Wolverhampton Wanderers en Everton de situatie in de gaten. Manchester United lijkt te zijn afgehaakt. Tot op heden is er slechts één telefoontje geweest vanuit Manchester maar van een officieel bod was geenszins sprake.

Southampton scout Buter legt in gesprek met De Telegraaf uit hoe men bij Southampton aankijkt tegen de kwaliteiten van Gakpo. “De vraag rees natuurlijk of het haalbaar zou zijn om een speler als Gakpo te halen, maar wij denken dat het voor een speler uit de Eredivisie goed is om een tussenstap te maken bij een club als Southampton om vervolgens de stap naar de echte top te maken, zoals Georginio Wijnaldum dat ook heeft gedaan door eerst naar Newcastle United te gaan en vervolgens de stap naar Liverpool te maken”, aldus Buter tegenover de Telegraaf.

De voormalig technisch directeur van FC Utrecht is al twaalf jaar werkzaam bij Southampton. In die periode zag hij Virgil van Dijk en Sadio Mané naar de absolute top groeien. Buter denkt dat Gakpo zich in dat rijtje kan aansluiten maar wel in een traject via een middenmoter in Engeland. “Hij heeft heel veel kwaliteiten om te slagen in Engeland. Gakpo is groot, sterk en snel. Maar de stap naar de echte top is groot en daarom is een tussenstap ideaal”, aldus Southampton scout Buter namens zijn werkgever.

Ondertussen is er veel discussie en hoop onder de fans van de club uit het zuiden van Engeland. De fans hopen vurig op de komst van de aanvaller en sporen hun favoriete club aan om Gakpo naar de Premier League te halen. Vooralsnog zit er nog een flink gat tussen wat de Premier League wil bieden en wat PSV wenst te ontvangen. Als het aan de fans van Southampton ligt, komt Gakpo zo snel mogelijk naar de Engelse havenstad.


Vorig artikelToekomstig bondscoach Ronald Koeman richt vizier op Xavi Simons
Volgend artikelVI kraakt harde noten over aankoopbeleid PSV, weekblad wijst naar directie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in