Home Nieuws VI kraakt harde noten over aankoopbeleid PSV, weekblad wijst naar directie

VI kraakt harde noten over aankoopbeleid PSV, weekblad wijst naar directie

6495
0

PSV is met de beide tweeluiken tegen AS Monaco en Rangers FC twee ervaringen rijker maar illsusies armer want er staat opnieuw een seizoen Europa League voor de deur.

Voor weekblad Voetbal International aanleiding om de zomer van PSV te evalueren. In de analyse van het weekblad komen een aantal zaken duidelijk naar voren. Zo worden er vraagtekens geplaats bij de aankopen van Ki-Jana Hoever en Jarrad Branthwaite. Gezegd moet worden dat beide spelers gehuurd en niet gekocht zijn maar beide spelers komen wel nadrukkelijk naar voren in de analyse van het weekblad.

De zomer begon voortvarend met het vastleggen van Walter Benitez en Luuk de Jong, waarna ook Xavi Simons uit de hoge hoed werd getoverd. Vlak daarachter werd Guus Til nog vastgelegd en het enthousiasme rond PSV kende geen grenzen. Maar het grootste zorgenkindje is en blijft de defensie, zag menig analiste en journalist. André Ramalho blijkt geenszins de topverdediger war PSV naar op zoek was, is een voorzichtige conclusie. En dus worden er harde noten gekraakt door VI. Daarbij kan de directie niet worden ontzien. Is kritiek VI op aankoopbeleid terecht?

Voetbal International richt daarbij de pijlen op het huren van spelers als Jarrad Branthwaite en Ki-Jana Hoever, die niet goed genoeg blijken te zijn om er direct te staan. Ook wijst het weekblad naar Saibari, die een prima fase kent maar nog niet klaar is om Luuk de Jong te vervangen in de spits. Zeker, de PSV directie heeft hard doorgewerkt deze zomer, stipt het weekblad terecht aan maar vervolgens wordt er wel gemeten aan de hand van de aanwezige kwaliteiten.

‘Maar als een gebrek aan kwaliteit de conclusie is – kijk hoe klungelig tegen Rangers het tegendoelpunt werd weggegeven – dan moet de club indachtig de torenhoge ambities gaan doorselecteren. Versterkingen halen en anderen verhuren of verkopen. Dat is soms hard, maar het hoort bij de wetten die gelden binnen een topclub, schrijft VI, om vervolgens te wijzen naar Jarrad Branthwaite en Ki-Jana Hoever. ‘Maar in plaats van het halen van één of twee topverdedigers werden met Jarrad Branthwaite en Ki-Jana Hoever twee twintigjarige spelers gehuurd van respectievelijk Everton en Wolverhampton Wanderers. Beiden komen nog niet in aanmerking voor de basis en daarom voelt hun komst als een noodverband’, luidt de conclusie in de analyse.

Ook wordt er gewezen op de late transfer van Anwar El Ghazi, die omwille van papierwerk nog niet afgerond kan worden. ‘Ander voorbeeld’, kopt VI over het aankoopbeleid. ‘PSV is in de laatste dagen van de transferwindow druk bezig geweest Anwar El Ghazi naar Eindhoven te halen, maar op het moment dat Noni Madueke met een blessure wegviel, had er juist met het oog op die belangrijke Champions League-kwalificatie eigenlijk meteen een goede vervanger die er direct staat moeten worden gehaald. Van talenten als Johan Bakayoko en Ismael Saibari mag je nog niet verwachten dat ze op internationaal niveau kunnen brengen wat gevraagd wordt en wat nodig is. Ze doen dit seizoen pas voor het eerst ervaring op in de Eredivisie’, aldus Voetbal International in een analyse over de transferzomer van PSV.


Vorig artikelHeel Southampton hoopt op komst Cody Gakpo, zo tracht Engelse club Gakpo te overtuigen
Volgend artikelTransfer Anwar El Ghazi naar PSV definitief rond, speeltijd tegen FC Volendam lonkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in