Home Nieuws Harde kritiek voor de Boer: ‘Hoe is het mogelijk dat Malen zo...

Harde kritiek voor de Boer: ‘Hoe is het mogelijk dat Malen zo lang wordt weggehouden bij Oranje?’

3838
0

Met het EK voor de deur wordt de roep om Donyell Malen steeds luider.

Vooralsnog houdt Frank de Boer vast aan zijn systeem en daarin is eenvoudigweg nog geen plaats van de spits van PSV. Het levert de Boer forse kritiek op zo pal voor de eerste groepswedstrijd.


De Telegraaf is erg fel in de kritiek op de Boer. De heren Driessen en Verweij bergijpen niets van de keuze van de Boer.

In een 5-3-2-systeem zou Donyell Malen naast Memphis Depay in de voorhoede moeten staan bij Oranje, vinden Mike Verweij en Valentijn Driessen. De journalisten van De Telegraaf bespreken in de podcast Kick-off Oranje de twee oefeninterlands van Oranje in de aanloop naar het EK.

Tegen Schotland (2-2) bleef Malen negentig minuten op de bank; zondag viel hij in minuut 66 in tegen Georgië. Loopacties, diepte, techniek en snelheid. Allen facetten van het aanvalsspel die voor Malen meer vanzelfsprekend zijn dan voor Weghorst, die ook maandenlang niet in beeld is geweest bij de Boer en voorganger Koeman.

Malen verving Wout Weghorst, die een basisplek kreeg naast Depay en de 2-0 voor zijn rekening nam. De inbreng van Malen zorgde voor een nieuw elan bij Oranje, vinden de journalisten.

“Malen vond ik echt geweldig invallen”, geeft Verweij aan. “Ik denk dat Malen en Depay heel veel verdedigingen heel veel last kunnen bezorgen met hun snelheid.”

Driessen ziet ‘veel dynamiek en beweging’ bij Malen. “Hij heeft ook een individuele actie. Daardoor kreeg je nog twee vrije trappen. Met Depay kunnen die vrije trappen heel gevaarlijk zijn, zo hebben we tegen Schotland gezien.”

Depay kwam zelf ook ‘tot leven’ na de komst van Malen, zegt Driessen. “Het leek helemaal over, alsof hij aan het aftellen was, maar Malen gaf het hele elftal een boost. Dat vond ik echt opmerkelijk om te zien. Hoe is het mogelijk dat die jongen zo lang wordt weggehouden bij het elftal? We hebben bijna 150 minuten naar waardeloos voetbal zitten kijken. Opeens komt Malen erin en dan zie je dat er iets loskomt in het elftal”, vervolgt de chef voetbal van de krant.


Facebook Comments