Home Nieuws Toon Gerbrands maakt duidelijk statement na besluit van ‘1 miljoen euro per...

Toon Gerbrands maakt duidelijk statement na besluit van ‘1 miljoen euro per wedstrijd’: ‘Wij willen uitstel’

3131
0

Algemeen directeur Toon Gerbrands laat aan duidleijkheid niets te wensen over richting de KNVB en indirect richting de Nederlandse overheid.

PSV dringt stevig aan op het uitstellen van de wedstrijden die afgelopen weekend geheel onverwacht geacht te worden gespeeld zonder publiek. PSV maakt haar statement bij monde van Toon Gerbrands. De verwachting is dat er een dezer dagen een besluit over wordt genomen. PSV heeft de steun van alle andere clubs dus de KNVB is aan zet. De voetbalbond was al faliekant tegen de overheidsmaatregelen dus de bond wordt geacht met de clubs mee te denken de komende periode. Gerbrands licht het clubstandpunt toe:

“Wij willen dat ze worden uitgesteld. Daar hebben we twee argumenten voor. Eén is de supporters en de sponsoren. Die hebben ons vorig jaar op een ongelooflijk goede manier geholpen. Wij zullen er alles aan doen om met hen samen op te trekken, zodat ze zo veel mogelijk duels van PSV kunnen bekijken. Het tweede is gewoon financieel. Je gooit elke wedstrijd een miljoen euro weg”, zegt Gerbrands bij PSV TV.

Gerbrands is niet spreken over de recente gang van zaken. “We moeten het zelf weer op gaan lossen. Dat is gewoon sneu geld, terwijl je er zelf niet veel aan kunt doen. Het uitstellen van wedstrijden zou betekenen dat de overheid ons ook niets hoeft te compenseren. En het geeft supporters de kans om mooie wedstrijden van PSV te zien. Dát is onze argumentatie.”

Een besluit hierover zal vermoedelijk samen gaan hangen met de exacte invulling van de financiele tegemoetkomingen vanuit de overheid richting alle betaald voetbal organisaties.


Vorig artikelYorbe Vertessen in de belangstelling van Ligue 1 club RC Lens
Volgend artikelNa Eran Zahavi mist ook Ibrahim Sangaré het WK in Qatar, middenvelder keert wel fit terug naar Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in