Home Nieuws Geen gelimiteerde afkoopsom in contract Sambo, PSV kan het oneindige vragen aan...

Geen gelimiteerde afkoopsom in contract Sambo, PSV kan het oneindige vragen aan Ajax, Bournemouth en Stade Rennais

4583
0

Vrijdagmiddag werd bekend dat PSV’er Shurandy Sambo in de nadrukkelijke belangstelling staat van Ajax.

De belangstelling vanuit de nummer drie van de Eredivisie komt natuurlijk voort uit de recente aanstelling van Maurice Steijn bij de Amsterdamse club. Steijn werkte een geheel seizoen samen met de rechtervleugelverdediger, die uitstekende statistieken kan overleggen over het voorbije seizoen.

De interesse van Ajax maakt het geheel tot een interessant gegeven. Hoe kijkt PSV naar de ontwikkeling van Sambo en is de back, die eigenlijk broodnodig is in Eindhoven gezien het voorbije seizoen en de kwetsbare positie op de rechterflank, een speler die zich onder Peter Bosz nog verder zou kunnen ontwikkelen? Het zijn meer dan interessante vragen geworden nu meerdere clubs concreet zijn voor de zelf opgeleide Sambo.

Ajax is niet de enige club met belangstelling voor de verdediger. Rik Elfrink meldt namens het Eindhovens Dagblad dat Sambo ook in de belangstelling staat van Premier Leagueclub Bournemouth en Ligue 1 club Stade Rennais. Ajax opende inmiddels de gesprekken met Sambo en zijn management en schetsen een behoorlijk perspectief voor de verdediger in Amsterdam, die bij de trainer van de Amsterdammers logischerwijs een streepje voor heeft. Dat laatste is een gegeven wat ongetwijfeld mee zal spelen in de gedachtengangen van Sambo over speeltijd en speelkansen bij Ajax.

Het heeft er alle schijn van dat Sambo eerst wacht op een gesprek met Peter Bosz, alvorens een keuze te maken. Wel kan PSV vragen wat het wenst, als het over de transfersom van Sambo gaat. Rik Elfrink meldt dat er geen sprake is van een gelimiteerde transfersom. Dat betekent dat PSV aan elke willekeurige club het oneindige kan vragen. PSV leidt immers geen spelers op om ze voor een lage dan wel minimale transfersom de deur uit te laten lopen.

PSV leidt al helemaal geen spelers op voor de concurrent dus we gaan er dan ook vanuit dat de club zich schrap zal zetten richting Ajax als het over de afkoopsom gaat. Tenzij PSV inzet op de komst van Milan van Ewijk van sc Heerenveen, die op zijn beurt weer wacht op een voorstel van PSV en een voorstel van Sporting Lissabon naast zich neer heeft gelegd.


Vorig artikelScorende Ricardo Pepi spreekt opnieuw transferwens naar PSV uit | Pepi scoort tegen Mexico
Volgend artikelNoa Lang in gesprek met PSV | Dit zegt België over PSV interesse: ‘PSV krijgt wel het totaalpakket’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in