Home Nieuws Gaat PSV met André Ramalho Champions League cyclus in? ‘Ramalho beschouwt zichzelf...

Gaat PSV met André Ramalho Champions League cyclus in? ‘Ramalho beschouwt zichzelf nog lang niet als afgeschreven’

3505
0

PSV treft het Oostenrijkse Sturm Graz in de derde voorronde van het zogenaamde Champions League Path richting de groepsfase van het toernooi.

De vraag is natuurlijk met welke ploeg Peter Bosz aan de cruciale wedstrijd zal gaan beginnen. De grootste vraagtekens wijzen naar de achterhoede. Op sociale media was het de afgelopen dagen en weken behoorlijk onrustig over uitblijvende versterkingen voor de al jaren geplaagde achterhoede. Earnie Stewart wist de voorhoede al behoorlijk te versterken met het oog op het miljardenbal, maar in de verdediging zijn nog geen nieuwe gezichten aanwezig.

En dus lijkt het voorlopig nog bij het oude te blijven en dat betekent de bekende namen die waarschijnlijk binnenkort acte de présence zullen gaan geven in de beide wedstrijden tegen de Oostenrijkse bekerwinnaar Sturm Graz.

Het heeft er dus alle schijn van dat André Ramalho en Jordan Teze onderling zullen gaan uitmaken wie de plek van de positie van rechter centrale verdediger zal gaan innemen. Teze lijkt, volgens PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad de beste papieren te hebben, omdat Bosz de verdediger met zijn snelheid in combinatie met zijn leeftijd het meest geschikt acht het speelplan te gaan uitvoeren.

Toch kunnen we André Ramalho niet zomaar uitvlakken. Steeds als de Braziliaan naar ban werd verwezen, stond hij enkele weken later ook weer klaar om toch het team weer te helpen. De Braziliaan heeft nog een contract voor een jaar maar legt zich niet zomaar bij een reserverol neer. De Braziliaan gaat de concurrentiestrijd volop aan om een basisplaats te kunnen gaan afdwingen.

“Ramalho beschouwt zichzelf nog lang niet als afgeschreven en het lijkt er ook niet op dat zijn club dat al heeft gedaan”, schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

Toch bestaat de mogelijkheid nog altijd dat beide spelers uiteindelijk genoegen moeten nemen met een reserverol mocht PSV er bijvoorbeeld in slagen een daadwerkelijke topverdediger in huis te halen. De club is immers in gesprek met diverse spelers waaronder Davinson Sánchez.

“Als er nog een sterke verdediger bijkomt, kan het ook zo zijn dat Teze en Ramalho straks allebei genoegen moeten nemen met minder dan een basisplek”, aldus Elfrink over de al jaren kwetsbare achterhoede.


Vorig artikelSturm Graz in beeld | Stadion en fanbase Oostenrijkse club: ‘PSV heeft geen ingespeeld team’
Volgend artikelReportage rond PSV – FC Augsburg | INSIDE 2 x 75 minutes of football

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in