Home Nieuws Sturm Graz in beeld | Stadion en fanbase Oostenrijkse club: ‘PSV heeft...

Sturm Graz in beeld | Stadion en fanbase Oostenrijkse club: ‘PSV heeft geen ingespeeld team’

1729
0

PSV treft in de derde voorronde de Oostenrijkse club Sturm Graz. Dat heeft de loting in Nyon maandagmiddag uitgewezen.

Direct na de loting lijken de fans van Sturm Graz ook hun zegeningen te tellen en rekent men klaarblijkelijk op een vervroegde aftocht wat het Champions League toernooi aangaat. Er blijkt ook een fan te zijn die het tegenovergestelde beweerde want de Sturm Graz fan denkt juist dat zijn club als eventueel ingespeeld team, PSV als zogenaamd niet ingespeeld team juist zal gaan verslaan.

Sturm Graz geraakte afgelopen weekend ook nog een speler van naam kwijt. Het betreft de Nederlandse aanvaller Emanuel Emegha, die voor miljoenen euro’s naar de Franse Ligue 1 club Strasbourg vertrekt. De spits, geboren in Den Haag, heeft zijn handtekening onder een vijfjarig contract gezet. De 20-jarige Emegha speelde voor Sparta Rotterdam, voordat hij vorig jaar via Antwerp FC bij Sturm Graz terecht kwam.

Sturm Graz is ook voor Oostenrijkse begrippen geen al te grote club. Sturm mag dan wel afkomstig zijn uit de tweede stad van Oostenrijk maar Strum Graz geldt niet als de tweede club van Oostenrijk. De fanbase van de club is dan ook niet al te groot te noemen. Op Twitter heeft de club dan ook bijvoorbeeld ‘slechts’ 18000 volgers.

PSV en Sturm Graz speelden twee jaar terug nog tegen elkaar in de groepsfase van de Europa League. PSV won zowel uit (1-4) als thuis (2-0). De bekerwinnaar van Oostenrijk werd in het verleden drie keer kampioen van Oostenrijk.

In onderstaande video een compilatie van het stadion van Sturm Graz, de zogenaamde Merkur Arena, waar PSV op 14 of 15 augustus de terugwedstrijd zal afwerken.


Vorig artikelPSV opnieuw naar Oostenrijk voor aanvang Champions League seizoen 2023-2024
Volgend artikelGaat PSV met André Ramalho Champions League cyclus in? ‘Ramalho beschouwt zichzelf nog lang niet als afgeschreven’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in