Home Nieuws Fred Rutten, van assistent bij PSV naar hoofdtrainer bij Sparta maar Rutten...

Fred Rutten, van assistent bij PSV naar hoofdtrainer bij Sparta maar Rutten zegt Kasteelclub alsnog af

2508
0

Sparta bleek hard op weg de nieuwe trainer Fred Rutten te kunnen gaan presenteren maar na een eerder akkoord wordt Rutten alsnog niet de nieuwe trainer van de Kasteelclub.

Rutten wilde na wat gedraai en gekonkel zoals we dat alleen van Fred Rutten kennen, graag weer als hoofdtrainer aan de slag. Die kans deed zich voor afgelopen dagen want Fred Rutten moestt komend seizoen Maurice Steijn gaan opvolgen. Volgens ESPN zou de club dichtbij een akkoord zijn met de Tukker, die afgelopen seizoen nog werkzaam was bij PSV als assistent.

Rutten is niet de eerste kandidaat die door Sparta werd benaderd. Naar verluidt kregen de Spartanen eerder al van Gregg Berhalter, Danny Blind en Ron Jans een nee te horen. Rutten stond echter wel degelijk open Sparta te gaan trainen. ESPN meldde dan ook dat een akkoord nabij was maar er zou een kink in de kabel gekomen zijn.

Fred Rutten leidde PSV tegen AZ naar de tweede plaats en was vooral veelal in het nieuws rond dat duel in Alkmaar. Dat had natuurlijk van doen met het opstappen van Ruud van Nistelrooij. Rutten kwam niet helemaal vlekkeloos uit alle geruchten en onrust rond het opstappen van Ruud van Nistelrooij.

Rutten liet destijds al weten te willen vertrekken bij PSV, maar wel open te staan voor een nieuwe klus als hoofdtrainer. Even dacht Rutten met een omweg weer uit te spreken juist hoofdtrainer van PSV te willen worden.

Na een akkoord met Sparta deze week heeft Fred Rutten alsnog besloten niet in te gaan op het aanbod van de Kasteelclub. Waar ESPN meldde dat Rutten hard op weg leek om de nieuwe trainer te worden van de Rotterdammers, meldt Voetbal International juist dat de deal niet doorgaat. Volgens het weekblad heeft Rutten bedankt en kiest hij liever voor een buitenslands avontuur. Daardoor moet Sparta zijn zoektocht voortzetten naar een nieuwe trainer, nadat men eerder ook al te maken kreeg met afzeggingen van andere trainers.


Vorig artikelClub Brugge vraagt enkele miljoenen teveel voor gewilde Noa Lang: ‘PSV heeft meer plannen’
Volgend artikelEerste topper voor PSV in speelronde 10, thuiswedstrijden veelal op de zaterdagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in