Home Nieuws Faber ziet andere sfeer bij PSV: ‘De ego’s verdwijnen langzaam naar de...

Faber ziet andere sfeer bij PSV: ‘De ego’s verdwijnen langzaam naar de achtergrond’

635
0

Een kinderhand is snel gevuld. Zou die conclusie passend zijn voor de sfeer die momenteel heerst bij PSV?

Seizoen 2019-2020 is en blijft een troosteloos en mislukt seizoen maar toch is de sfeer opperbest als we Ernest Faber moeten geloven. Ernest Faber is blij met de sfeer die momenteel bij PSV heerst, zo uit hij zichzelf als het over de situatie op de Herdgang gaat.


We hoeven er niet omheen te draaien maar feit is dat Faber en zijn manschappen tevreden waren na de remise tegen Feyenoord terwijl er veel meer in had gezeten. De lat ligt dit seizoen nu eenmaal stukken lager, kunnen we daaruit concluderen. Net na rust begon PSV druk te zetten en de defensie van de Rotterdammers leek al meteen te bezwijken onder die druk. De vraag of de tevredenheid na PSV – Feyenoord wel gerechtvaardigd is, is dan ook een terechte vraag.

Dat de sfeer stukken beter is op en rond de Herdgang moge duidelijk zijn. Faber merkt dat zijn ploeg hechter is dan eerder dit seizoen en hoopt dat die situatie tot een goede eindklassering leidt in de Eredivisie.

“De bereidheid om voor elkaar te werken is nu groter. De ego’s verdwijnen langzaam naar de achtergrond. Het gaat erom dat je elkaars kwaliteiten accepteert en gebruikt”, zei Faber vrijdag tijdens zijn vooruitblik voor het uitduel met FC Groningen van zondag.

Volgens Faber is de verbeterde sfeer een gevolg van de betere resultaten van de laatste weken. PSV vervolgde drie overwinningen op rij afgelopen zondag met een gelijkspel tegen concurrent Feyenoord. “Als het resultaat beter is, wordt het vanzelf rustiger. Het enige dat we dus moeten doen is resultaten blijven halen, en dan zien we wel wat de concurrentie doet. We willen het liefst rechtstreeks Europees voetbal halen.”


Facebook Comments Box