Home Nieuws De cijfers en twijfels rond ‘sfeermaker’ Bruma

De cijfers en twijfels rond ‘sfeermaker’ Bruma

792
0

Het Eindhovens Dagblad blikte eerder deze week vooruit op het treffen met FC Groningen, waarin PSV het moet stellen zonder Copdy Gakpo.

De Portugese vleugelspeler Bruma is de meest waarschijnlijke vervanger van Gakpo, die inmiddels in tegenstelling tot Bruma steeds vaker beslissend is voor PSV.


Die stappen moet Bruma nog maken. Het regionale krant schrijft daar over: “Bruma blijft ondanks zijn beperkte speeltijd naar buiten toe goedgemutst. Daarmee maakt hij meer indruk dan de laatste maanden op het veld, waar het begin en einde van zijn acties lastig te voorspellen is. Te veel dribbels leidden tot niets en veel vertrouwen kan de 26-jarige Portugees niet voelen.”

Bruma kwam als grote aankoop binnen bij PSV en startte ook bijzonder goed. Bruma maakte belangrijke doelpunten tegen Basel en ook in de Eredivisie was zijn start prima te noemen. Het verval kwam met het verval van PSV. Bruma is klaarblijkelijk nog niet de speler die zijn ploeg al kan dragen met beslissende acties en beslissend spel. De Portugees moet echter niet uitgevlakt worden wat zijn toekomst bij PSV aangaat. De aanvaller kan zomaar een speler worden die net als Ji Sung Park voorheen, pas gaat flitsen in zijn tweede contractjaar.

“In zijn eerste 804 officiële wedstrijdminuten voor PSV scoorde hij vier keer en mocht hij vier keer een assist achter zijn naam zetten. Vanaf begin oktober kwam Bruma in 954 wedstrijdminuten tot één doelpunt en geen enkele assist. Voor hem pleit enigszins dat PSV als geheel in die periode vaak niet goed draaide, maar toch hebben de cijfers op de tribunes voor scepsis gezorgd. Daarbij speelt natuurlijk mee dat het prijskaartje van Bruma (12 miljoen euro plus bonussen) voor een veel hoger verwachtingspatroon zorgde”, aldus het Eindhovens Dagblad over de twijfels rond Bruma.


Facebook Comments Box