Home Nieuws Enthousiasme Klopp over Gakpo kent geen grenzen, ‘Van Dijk overtuigde mij’

Enthousiasme Klopp over Gakpo kent geen grenzen, ‘Van Dijk overtuigde mij’

2422
0

Jürgen Klopp heeft grootse plannen met Cody Gakpo. De kersverse Liverpool aanvaller moet van Klopp zo snel mogelijk integreren.

Dat heeft mogelijk van doen met de aankomende speelronden die voor Liverpool FC op de agenda staan. De selectie van Liverpool kent aanvallend de nodige blessures en dus is er voor Gakpo reden tot hoop op een snel debuut voor de Reds. Ondertussen is Jürgen Klopp maar wat enthusiast over zijn nieuwe aankoop.

Klopp doet uit de doeken hoe hij hoge verwachtingen kreeg van Gakpo en welke rol Virgil van Dijk speelde in het geheel. Gakpo heeft wel veelvuldig contact met van Dijk gehad over de club Liverpool. ‘Virgil overtuigde mij’, liet Gakpo afgelopen week los.

‘Voordat Cody tekende, sprak Virgil met hem’, vertelde Klopp in een persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Leicester City. ‘Toen was alles al vrijwel in kannen en kruiken, legde de Duitse trainer uit. ‘Virgil hebben we op een bepaald moment bij de transfer betrokken, maar we vroegen hem niet om Cody te overtuigen. Daar was ook helemaal geen reden voor.’

Dolgelukkig en opgetogen spreekt Klopp zich uit over zijn eerste ontmoeting met Gakpo. ‘Er zijn van die leuke momenten waarop je manager bent van Liverpool en beseft dat je iemand dacht te moeten overtuigen, maar waarop je realiseert dat zijn deur al wagenwijd open staat. Het was min of meer een homerun die we sloegen toen we met Gakpo in gesprek gingen. Dat was gaaf’, aldus een overenthousiaste Klopp.

‘Dus we hadden Virgil niet nodig. Virgil bemoeit zich natuurlijk graag met dit soort zaken. En vanaf een bepaald moment heeft hij ook zijn zegje gedaan. Het was allemaal top.’

Het feit dat Luis Díaz en Diogo Jota een langdurige blessure opgelopen hebben, was voor Klopp niet de hoofdoorzaak dat Liverpool zich voor Gakpo meldde. ‘Nee, helemaal niet zelfs. Het was een keuze uit sportief oogpunt, dat we al maanden geleden besloten. Twee, misschien wel drie maanden geleden.’

‘Dus daarom heeft dat er niets mee te maken’, legde Klopp uit. Al ontkende hij niet dat door de personele problemen de transfer in een stroomversnelling geraakte. ‘Dat we het van onze financiële afdeling al vroeg mochten afronden, kan door die blessures zijn beïnvloed. We hebben er alleen al lang hard aan gewerkt’, aldus Jürgen Klopp.


Vorig artikelDuidelijke taal ED: PSV geenszins bijna bankroet, begroting stijgt naar ruim 100 miljoen euro
Volgend artikelVoormalig nummer 18 Dirk Kuyt trots op nummer 18 Cody Gakpo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in