Home Nieuws Engelse media: ‘Walking in Memphis’

Engelse media: ‘Walking in Memphis’

1132
0

In Engeland is er veel te doen rond de afgekeurde goal van Oranje tegen Frankrijk.

De Engelse voetbalwereld keek ook massaal naar de interland tussen Het Nederlands Elftal en Frankrijk en is bovenal van mening dat de Engelse scheidsrechter Taylor een grote maakte door het doelpunt in de slotfase af te keuren.

De VAR volgende het besluit van de grensrechter en vice versa. Dumfries stond hinderlijk buitenspel. Zuur voor Oranje, maar een terechte beslissing’, zo omschrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws hét moment van de wedstrijd bij Nederland – Frankrijk. Ook in Duitsland en Frankrijk bleek men het wel met elkaar eens te zijn maar andersom in Engeland, het thuisland van scheidsrechter Taylor, juist niet.

Namens de BBC bekeken Wayne Rooney, Alan Shearer en Cesc Fàbregas de interland tussen Nederland en Frankrijk en de drie analisten van de Britse staatsomproep waren unaniem van mening dat Frankrijk geluk heeft gehad.

“Vooral als je het vanaf achter het doel bekijkt, zie je duidelijk hoe ver Dumfries van de doelman vandaan staat. Kijk naar zijn lichaamshouding en zijn benen: de keeper had helemaal niet naar de bal toe kunnen duiken in deze positie. Dumfries beïnvloedt hem helemaal niet, de Franse verdediger blokt hem zelfs meer en het besluit duurde ook véél te lang”, aldus Shearer, die bijval krijgt van zijn collega’s.

Rooney, sluit zich daarbij aan: “Ik denk dat het een doelpunt is. De Franse verdedigers staan in het zicht van Maignan en hij doet een kleine poging om richting de bal te gaan, maar meer dan dit kan hij ook niet doen. Deze goal zou op geen enkele manier afgekeurd mogen worden en het is vooral frustrerend dat het zoveel tijd kostte… Als de scheidsrechter gewoon zelf naar de monitor was gelopen, had hij meteen een besluit kunnen nemen op basis van zijn mening. Maar welke mening dat ook was, dit was gewoon een doelpunt.”

Ondanks de discussies en het afkeuren van het doelpunt is men Engeland niet zo te spreken over het spel van Memphis Depay, die negen jaar geleden zijn transfer naar Manchester United maakte. In Engeland stelt men vast dat Memphis in negen jaar geenszins een betere voetballer is geworden. De Engelse pers zag Memphis ploeteren tegen Frankrijk en gebruikte de volgende woorden om de wedstrijd van Memphis Depay te duiden. ‘Walking in Memphis’. Ook de Britse kranten zien dat aanvaller zo nu en dan maar doet wat in hem opkomt en het teambelang toch geregeld laat varen.


Vorig artikelPSV neemt afscheid: ‘Drie intensieve jaren’
Volgend artikelJerdy Schouten moet EK mogelijk vroegtijdig verlaten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in