Home Nieuws EK selectie voor Gakpo lijkt definitief, Gakpo gaat definitief niet met Jong...

EK selectie voor Gakpo lijkt definitief, Gakpo gaat definitief niet met Jong Oranje naar het EK

1168
0

Voor Cody Gakpo gaat het naar alle waarschijnlijkheid een prachtige zomer worden.

De aanvaller kan zich opmaken voor het Europees kampioenschap voetbal in eigen land. Die conclusie kan wel getrokken worden nu Gakpo niet met Jong Oranje naar het EK gaat.


Omdat Cody Gakpo in de voorselectie van het Nederlands elftal van Frank de Boer zit, is een plaatsje bij Jong Oranje niet mogelijk. Dat zegt bondscoach Erwin van de Looi in gesprek met de NOS. Vanwege regelgeving van de UEFA zou hij niet meer aan de selectie van Jong Oranje toegevoegd kunnen worden mocht hij niet in de definitieve selectie van het Nederlands elftal komen voor het EK van komende zomer.

Van de Looi over die situatie: “Op 21 mei moeten wij onze definitieve selectie van Jong Oranje voor het EK al bekend maken. Op 24 mei komt de selectie van Oranje pas bij elkaar. Gakpo zit bij de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Het is geen garantie dat hij ook daadwerkelijk het EK met Oranje gaat spelen, maar het is wel een garantie dat hij dat niet met Jong Oranje zal gaan doen. In het slechtste geval kan het zijn dat er jongens tussen wal en schip vallen, maar dat is de consequentie hoe het nu georganiseerd is. Al die jongens die nu op de lijst staan hebben nul garanties op het EK.”


Facebook Comments