Home Nieuws Dit is hoeveel kans PSV maakt om de groepsfase van de Champions...

Dit is hoeveel kans PSV maakt om de groepsfase van de Champions League te overleven

1581
0

PSV zit voor het eerst in vijf jaar weer in de groepsfase van de Champions League. Woensdagavond wordt er afgetrapt met een uitwedstrijd tegen Arsenal.

PSV werd bij de loting in Monaco gekoppeld aan de Londense topclub, Sevilla en RC Lens. Maar wat zijn nu eigenlijk de kansen om deze poule te overleven? De Euro Club Index, een model van databureau Gracenote, heeft een berekening gedaan.

Volgens het model van de Euro Club Index, dat op basis van behaalde resultaten clubs op sterkte rangschikt, heeft PSV minder dan vijftig procent kans om hun groep door te komen. In een poule met Arsenal, Sevilla en Lens worden de kansen voor de ploeg van Bosz om bij de eerste twee te eindigen op 47 procent geschat.

De Euro Club Index ziet PSV wel als de beste ploeg na Arsenal in Groep B. Van alle Europese clubs die dit seizoen meedoen aan de groepsfase van het miljardenbal, staat PSV 26ste. Arsenal wordt met een zesde plaats als favoriet gezien, terwijl Sevilla (29) en Lens (51) PSV voor zich moeten dulden.

Arsenal heeft volgens de Euro Club Index 86 procent om door te komen, Sevilla 43 en Lens 25. Het model wijst Manchester City als club aan die de meeste kans maakt om de Cup met de Grote Oren op 1 juni daadwerkelijk te winnen. Bayern München en Real Madrid zijn de outsiders.


Vorig artikelNico Dijkshoorn haalt uit in column: ‘Hij is over vijf jaar het afdankertje van PSV’
Volgend artikelHoge ticketprijzen PSV zorgen voor irritatie: ‘Het is echt schaamteloos’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in