Home Nieuws Nico Dijkshoorn haalt uit in column: ‘Hij is over vijf jaar het...

Nico Dijkshoorn haalt uit in column: ‘Hij is over vijf jaar het afdankertje van PSV’

15299
0

Nico Dijkshoorn is geen fan van het recent door Noa Lang uitgebrachte nummer ‘7K op je feestje’.

De columnist schrijft in zijn column voor de Belgische krant <i>Nieuwsblad</i> bang te zijn dat de aanvaller Memphis Depay achterna gaat.

“Ik heb nu precies 14 keer naar Noa Lang zijn miljoenenhit ‘Noano 7K op je feestje’ geluisterd en ik verstond alleen het woord ‘feestje’”, zo begint Dijkshoorn zijn column.

“Noa spreekt het op zich toch heel vrolijke woord ‘feestje’ uit alsof de luisteraar aan een vleeshaak hangt in een van zijn acht badkamers. Het voelt alsof Schele Leo, de ongekroonde maffiakoning van Aarschot, je op je rug tikt en vraagt of je samen met hem ergens naar toe wilt rijden. Voor de zekerheid met een zwarte zak over je hoofd.”

Dijkshoorn gaat verder en laat er geen gras over groeien: “Laat ik eerlijk zijn: de titel en het hele idee daarachter spreekt mij erg aan”, vervolgt Dijkshoorn.

“Noa Lang op mijn feestje, dat kan heel ludiek uitpakken. Ik in mijn onderbroek op de bank met zes plakken leverworst in mijn schoot. Aangekoekte afwas op het aanrecht en een half geschoren hond aan mijn voeten. Ding Dong. Ja kom maar binnen, deur staat open en dan eens kijken hoe hij zich daar uit redt, Noa Lang voor 7K op mijn feestje.”

Op meer serieuzere toon hoopt de columnist dat Lang het bij dit ene uitgebrachte nummer houdt. “Het probleem is dat Noa Lang blijkbaar geen mensen om zich heen heeft die met hem in een lift gaan staan en dan tussen de derde de vierde verdieping op de noodrem drukken. Een goede vriend, die echt om Noa geeft, zou dat moeten doen. Voor hem gaan staan en zeggen: Noa, vriend, waar jij komt vier je alleen je eigen feestje. Het is de laatste tijd vooral feest als je weer weggaat. Pronk niet met je rijkdom. Druk het de mensen die 130 euro voor jouw shirt betalen niet in hun gezicht.”

Dijkshoorn vreest voor de carrière van Lang. De criticaster vervolgt zijn betoog en wijst naar Memphis Depay.

“Het tegenovergestelde gebeurt. Noa Lang gaat helaas Memphis Depay achterna. Die kwam in een Rolls Royce naar de training en nam inmiddels ook enkele liedjes op. In zijn video’s figureren leeuwen en helikopters. Noa Lang lijkt hetzelfde carrièrepad te kiezen. Over vijf jaar is hij het afdankertje van PSV en kan je hem een avond laten limbodansen voor 40 euro”, zo sluit Dijkshoorn af.


Vorig artikelDonyell Malen opnieuw belangrijk voor Dortmund, Malen en Simons smaakmakers in Duitsland
Volgend artikelDit is hoeveel kans PSV maakt om de groepsfase van de Champions League te overleven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in