Home Nieuws Dick Advocaat ziet dat Peter Bosz ‘het ontzettend naar zijn zin heeft’...

Dick Advocaat ziet dat Peter Bosz ‘het ontzettend naar zijn zin heeft’ | Zo kijkt oud-spits Kieft naar spits De Jong: ‘Weergaloos’

4016
0

We overdrijven niet schromelijk als we voorzichtig concluderen dat Peter Bosz en Luuk de Jong het fundament zijn onder de successen van het eerste deel van het seizoen.

De huidige aanvoerder van PSV is veel meer dan alleen de spits van het elftal, waar Peter Bosz puur en goed voetbal heeft geslepen. De Jong is afmaker, aanspeelpunt, aanjager, onruststoker in de zestienmeter van iedere tegenstander en geldt bovendien als de beste kopper van Europa. Met afstand welteverstaan. Of Luuk de Jong fitter is dan voorheen valt op afstand nauwelijks waar te nemen maar feit is dat de spits al het gehele seizoen, vanaf de voorbereiding in een grootste vorm steekt.

Peter Bosz geldt natuurlijk ook als waar fundament onder het nieuwe PSV. De trainer is laaiend enthousiast over zijn elftal, al geeft hij te pas en te onpas ook aan waar dingen beter kunnen. Na elke wedstrijd laat Bosz enkele kritische geluiden horen, omdat hij nu eenmaal niet wil dat zijn spelers gemakzuchtig worden. Ervaringsdeskundige Dick Advocaat schuift Bosz de nodige complimenten toe. Advocaat merkt vooral op dat Peter Bosz het erg naar zijn zin heeft bij PSV. We denken aan onze trainer te zien dat Advocaat meer dan gelijk heeft.

Er lijkt geen enkele PSV fan te zijn die niet hoog op geeft van Bosz als we alle reacties op de resultaten voorbij horen komen. Dick Advocaat ziet het van afstand aan en gaat in op de rol van trainer Peter Bosz in het zo soepel draaiende PSV.

“Ondanks het goede spel tegen Sevilla, krijgen ze er wel weer twee tegen. Maar die calculeer je in bij de trainer Peter Bosz. Ik zie wel dat hij het ontzettend naar zijn zin heeft. Dat straalt hij uit. Ook bij de persconferenties en naar zijn spelers toe. Ik vind dat hij het goed doet”, aldus Advocaat.

Wim Kieft wil als ervaringsdeskundige graag iets kwijt over de rol van Luuk de Jong bij PSV en over zijn afgekeurde goal in de eerste helft tegen Sparta. “Ik begreep wel dat hij uiteindelijk werd afgekeurd”, vertelt Kieft bij Veronica Offside over de goal van De Jong.

“Maar hoe hij hem inkopt… Die bal komt zelfs nog een beetje achter hem. Dit is wel van een heel hoog niveau. Jezusmina man. Een weergaloos mooie goal van hem. Ik las ook weer ergens dat hij zo goed als aanspeelpunt fungeerde”, gaat Kieft verder. “Dat doet hij wel hoor, overigens. De hele competitie al. Maar hij kreeg tegen Sparta zóveel tijd en ruime om de ballen makkelijk af te leggen. Zonder rugdekking ook”, aldus de voormalig PSV-spits over Luuk de Jong en zijn sterke seizoen.


Vorig artikelPSV lijkt in januari opnieuw in te zetten op komst Aster Vranckx: ‘Wordt steeds duidelijker’
Volgend artikelWilfred Genee drijft de spot met aanstaande editie PSV – Ajax, ook FC Volendam drijft spot met Ajax vs PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in