Home Nieuws De ‘kantoormiddag’ maakt PSV nog gevaarlijker | Perez: ‘PSV is zo sterk’

De ‘kantoormiddag’ maakt PSV nog gevaarlijker | Perez: ‘PSV is zo sterk’

7171
0

Een eenvoudiger overwinning zonder groots te spelen. Zo werd de winst op Fortuna Sittard door de analisten van ESPN omschreven.

PSV bleek zoals verwacht veel en veel te sterk voor Fortuna Sittard. De ploeg van Bosz heette niet goed te spelen, als we de analyse van Marciano Vink moeten geloven. Een ploeg die de tegenstander haar wil zo duidelijk weet op te leggen, mag ergens best goed spelend worden genoemd. In 93 wedstrijdminuten wist Fortuna Sittard geen enkele kans te creëren. Het enige schot op doel bleek de gescoorde strafschop te zijn.

Het percentage balbezit bleek weer ouderwets groot te zijn met 70% om 30%. Op ESPN sprak presentator Jan-Joost van Gangelen van ‘een kantoormiddag’ voor PSV. Dat maakt de ploeg van Peter Bosz juist nog gevaarlijker, vond Karim El Ahmadi. ‘Ze spelen niet goed en winnen de wedstrijd alsnog vrij makkelijk. Laat staan als ze heel goed zijn, dan kan het 6-0 of 7-0 worden’, voorspelde de analist.

Tafelgenoot Kenneth Perez zag dat PSV ‘heel veel te goed’ was voor Fortuna. ‘PSV is zo goed. Vandaag was het even een keer niet zo leuk om naar PSV te kijken’, begon Perez over de amusementswaarde van de wedstrijd tegen de Limburgers.

‘Dit seizoen zijn ze gewoon veel beter. Daarom winnen ze deze wedstrijden ook zo makkelijk. Ze hebben ook tijden gehad dat ze altijd twee of drie grote kansen tegen kregen en dat ze op het nippertje ontsnapten. Dat gevoel heb je toch totaal niet.’

Volgens Perez schuilt het gevaar in het feit dat dat ten koste gaat van de intensiteit. ‘Je kunt er niks aan doen in welke competitie je zit, maar dan moet je inderdaad op de training iets proberen te creëren. Ik denk dat PSV op de training meer wordt uitgedaagd dan in wedstrijden. Dan sta je met elf tegen elf of vier tegen vier tegen betere spelers en is het moeilijker om erlangs te komen dan in de wedstrijd’, aldus Kenneth Perez, Marciano Vink en Jan-Joost van Gangelen over de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.


Vorig artikelPSV zonder Bella-Kotchap naar Frankrijk, basisplaats Ramalho in Lens
Volgend artikelPSV legt 246 kilometer naar Noord-Frankrijk per bus af, Noa Lang ontbreekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in