Home Nieuws PSV zonder Bella-Kotchap naar Frankrijk, basisplaats Ramalho in Lens

PSV zonder Bella-Kotchap naar Frankrijk, basisplaats Ramalho in Lens

822
0

PSV reist vandaag af naar de Noord-Franse stad Lens. Dinsdagavond zal het Stade Bollaert-Delelis het decor zijn voor de derde groepswedstrijd in Champions League-groep B.

De ploeg van Peter Bosz is ongeschonden uit de strijd met Fortuna Sittard gekomen. PSV speelde zaterdagavond niet eens zo heel goed maar het bleek voldoende te zijn om Fortuna met nul kansen uit open spel terug naar Sittard te sturen. De gescoorde strafschop leverde zowaar nog een portie vreugde op voor de Limburgers, die zeker door de doelpuntenmaker licht uitbundig met het uitvak gedeeld werden.

Dinsdagavond wacht PSV een ander kaliber tegenstander maar toch verwachten we dat de ploeg van Bosz de Franse club haar wil gaat opleggen in eigen stadion. De dominantie van Arsenal zal PSV dinsdagavond vermoedelijk niet ten deel gaan vallen in het noorden van Frankrijk. Of PSV achterin kwetsbaar is valt lastig te concluderen. Feit is wel dat de verdediger die door PSV werd binnengehaald om de soms geringe defensieve snelheid te compenseren niet beschikbaar is voor Bosz in Lens.

Het is niet bekend hoe ernstig de problemen van Bella-Kotchap zijn. Zeker is dat de Duitser niet meegaat naar Frankrijk. ‘Die is er voor dinsdag ook uit. We hopen aan het aan het begin van de week duidelijkheid te hebben’, zei Bosz op de persconferentie.

Dat lijkt te betekenen dat Ramalho zich opnieuw kan opmaken voor een basisplaats. De Braziliaan kreeg sinds zijn komt naar PSV de nodige kritiek te verwerken, maar dat deert Bosz niet. Ramalho dekt zo nu en dan onvoldoende en schat defensieve situaties niet altijd goed in, los van het vrijwel wekelijkse slippertje dat de Braziliaan weet te maken.

Bosz staat pal voor en achter zijn verdediger. ‘Ik maak me over André geen zorgen. Ik ben niet gerustgesteld omdat hij vandaag een goede wedstrijd heeft gespeeld. André staat er wel, dat is echt een mentaliteitsspeler’, vond Bosz. ‘Ik ken hem natuurlijk nog niet lang, maar ik vind dat hij ook in balbezit groeit. Dat hij meegaat in het niveau wat wij in balbezit meestal op de mat leggen. Ik maak me daar zeker geen zorgen over’, aldus Peter Bosz over zijn centrale verdediger, die vrijwel zeker is van een basisplaats in Stade Bollaert-Delelis.


Vorig artikelOud PSV-doelman hard voor Benítez en Drommel: ‘Een heel matige keeper’
Volgend artikelDe ‘kantoormiddag’ maakt PSV nog gevaarlijker | Perez: ‘PSV is zo sterk’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in