Home Nieuws De cijfers liegen niet en spreken in het voordeel van Pablo Rosario:...

De cijfers liegen niet en spreken in het voordeel van Pablo Rosario: 9 basisplaaten in 10 wedstrijden

2232
0

Pabo Rosario wilde afgelopen zomer heel graag een stap maken naar een andere competitie. Club en speler leken op elkaar uitgekeken.

Ook het gros van de PSV fans zagen een langer verblijf van Rosario in Eindhoven niet bepaald zitten. Het spel van de middenvelder deed ook vaak pijn aan de ogen maar er lijkt toch ontwikkeling in te zitten. De cijfers liegen niet want Pablo Rosario heeft zich erg goed hersteld van een moeilijke fase in Eindhoven. Rosario is inmiddels een vaste basisspeler in Nice en dat verdient zeker een compliment.


Toegegeven, PSV Inside geldt niet bepaald als medium wat het spel van Pablo Rosario weet te waarderen maar het is en blijft goed voor de internationale uitstraling van PSV dat spelers als Rosario slagen in het buitenland.

In gesprek met het medium Nice Matin zegt Rosario over zijn nieuwe avontuur. ‘Ik wilde een nieuwe competitie ontdekken om fysiek en technisch sterker te worden. Dat is nu het geval in Frankrijk. Ik zie het project van Nice als een mooie uitdaging en met trainer Philippe Galtier hebben we iemand die vorig jaar kampioen van Frankrijk werd. Ik merk dat bij deze club alles aanwezig is om weer stappen te maken’, aldus Rosario tegen Nice Matin.

Rosario heeft zich altijd professioneel opgesteld in Eindhoven, ondanks de vele kritieken. ‘Na drie seizoenen bij PSV was ik toe aan iets nieuws. Ik heb voor mijn transfer op internet wat research gedaan naar Nice. Het bleek een club met veel aanstormende talenten. Het plezier straalt er ook van af in de spelersgroep’, zegt Rosario, die met Nice een sterke start van het seizoen kent en inmiddels al 9 basisplaatsen in 10 wedstrijden kreeg toebedeeld. Het zijn prima cijfers voor de veel bekritiseerde middenvelder.