Home Nieuws Pablo Rosario krijgt hulp van Bosgacli in Nice: ‘Met Oranje hou ik...

Pablo Rosario krijgt hulp van Bosgacli in Nice: ‘Met Oranje hou ik me nog niet bezig’

2607
0

Pablo Rosario maakt in Nice een mooie ontwikkeling door en geldt inmiddels als onbetwist basisspeler bij de club aan de Cote D’zur.

Inmiddels wist Rosario 9 wedstrijden voor Nice te spelen en dat betekent dat hij slechts een enkele keer reservespeler was in het elftal van succescoach Philippe Galtier. De coach kwam over van kampioen Lille en wist met Nice zelfs ook al met 0-4 te winnen van Lille in een wedstrijd waarin Rosario ook in de basis begon. Pablo Rosario geldt in Nice immers al min of meer als een zekerheid in de formatie van Philippe Galtier.


Rosario wist zich vrij snel aan te passen nadat zijn transfer van PSV naar Nice goed en wel beklonken was. De middenvelder reeg dan ook hulp van Boscagli. Voor zijn transfer naar Nice won Rosario namelijk informatie in bij Olivier Boscagli, ex speler van OGC Nice. ‘Ik heb hem gesproken over de interesse van Nice en wat ik kon verwachten van het leven in Frankrijk en het voetbal in de Ligue 1. Eerlijk gezegd volgde ik de Franse competitie daarvoor nog niet. Olivier zei na mijn transfer dat ik hem ook altijd kan contacten wanneer ik iets nodig heb.

Het niveau in de Ligue 1 is hoger dan in de Eredivisie en dus krijgt Rosario van het medium Nice Matin vragen over Oranje. Met een nieuwe kans in het Nederlands elftal houdt Rosario zich nog niet bezig. ‘Ik ben drie jaar geleden voor het laatst in contact geweest met de bondscoach van Oranje. Ik houd me daar dus nog niet mee bezig. Ik wil nu vooral plezier maken bij Nice. Ik zie wel dat Oranje een nieuwe weg ingeslagen en het is mooi dat Arnaut Danjuma is opgeroepen. Ik ken hem nog uit mijn tijd bij PSV’, aldus Pablo Rosario tegen Nice Matin.