Home Columns Column: ‘PSV heeft de Amsterdamse arrogantie goed afgestraft’

Column: ‘PSV heeft de Amsterdamse arrogantie goed afgestraft’

16
0

Zondag 15 april 2018 gaat de geschiedenis in. Niet alleen dat mijn club op die zondag kampioen is geworden. Het gaat meer om de manier waarop. Mijn PSV heeft de directe tegenstander Ajax met 3-0 verslagen en daarmee was de 24e landstitel binnen. Een kampioenschap om nooit te vergeten.

Elk kampioenschap heeft iets bijzonders, maar deze heeft iets extra. Er zijn zeker supporters die overtuigd waren van een overwinning, maar met 3-0 winnen was voor mijn even te. In mijn belevenis ging het een stuk makkelijker dan ik had verwacht. Dat meen ik echt. Als ik in het kort de wedstrijd wil omschrijven dan kan ik het volgende zeggen. PSV was SUPERIEUR. Ajax was nergens. Ziyech en Kluivert heb ik de hele wedstrijd niet gezien. Gelukkig. Van Ginkel en de rest van PSV waren heer en meester. Mijn PSV heeft de Amsterdamse arrogantie goed afgestraft. PSV is kampioen en wij zijn de beste van Nederland.

Ik probeer reëel naar een wedstrijd te kijken en vaak valt het tegen. Ondanks dat PSV mijn club is, is het soms echt moeilijk tevreden te zijn na afloop van een wedstrijd. Als we een paar wedstrijden uit verleden terug halen en die gaan analyseren, zijn we morgen ook nog bezig.

Het is algemeen bekend dat ik niet een Cocu fan ben en dat ik regelmatig met een toegestane dosis kritiek over hem schrijf. Dat kan ik en wil ik niet ontkennen. Vergeet niet de nederlaag in Tilburg tegen Willem II. Ik vind hem daar nog steeds eindverantwoordelijk voor. Misschien vergeten jullie zo iets, maar ik niet zo snel. Nogmaals, ik heb niks persoonlijk tegen Cocu. Phillip is een toffe gozer. Over Phillip wil ik het niet meer hebben. Daar heb ik geen zin in. PSV is met zijn leider Phillip Cocu Kampioen van Nederland. Phillip is met PSV in de laatste 4 jaar 3 keer kampioen van Nederland geworden en daar kunnen we niet omheen. Dat is het enige wat telt.

Het zou leuk zijn als deze PSV selectie bij elkaar blijft. Wat nog leuker zou zijn is als mijn PSV de voorronde van de Champions League door weet te komen. Als de architect van PSV Marcel Brands in Eindhoven blijft, zou dat ook leuk zijn. Ik kan nog er nog een paar noemen, maar daar hebben wij gewone supporters en voetballiefhebbers geen invloed op. Onze club heeft nog 3 wedstrijden te gaan en we kunnen voorlopig nog genieten van Marcel, Phillip, Jeroen en andere PSV’ers. We wachten netjes af en wat er ook gebeurd; op mij en mijn kritische kijk naar ons PSV kunt u blijven rekenen. Ik wens jullie succes en tot de volgende keer…

@AmerBNL


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here