Home Columns Column: Geluk bestaat..

Column: Geluk bestaat..

34
0

Beste PSV fans. Het is alweer enige tijd geleden en ineens krijg ik inspiratie om weer te schrijven en om dit met jullie te delen. Net zoals altijd, verwacht ik niet dat iedereen het met mij eens is. Gelukkig dat dat kan.

De vakantie is weer achter de rug. We waren in Makarska. Een plaats in Kroatië, 60 kilometer te zuiden van Split. Een mooi plaats. Lekker eten en drinken. Gezellige mensen om eens heen. Het is niet dat we daar voor de 1e keer naar toe zijn gegaan. 


Makarska is al jaren onze vakantiebestemming, maar dit jaar was toch anders. Door het WK was het dit jaar een bijzondere vakantie. Het was fantastisch om de wedstrijden van het Kroatische nationale elftal in Kroatië zelf te kunnen zien, met duizenden mensen. 

Het was genieten en zelfs na de van Frankrijk verloren finale hebben we samen kunnen feesten tot diep in de nacht. Tijdens de vakantie heb ik mijn PSV nauwelijks gevolgd, dat moet ik eerlijk bekennen. Wie vertrekt er en wie komt erbij. Dat heb ik wel in de gaten gehouden. Dat Marcel Brands weg is vind ik nog steeds erg jammer. Nog een opmerkelijke transfer vind ik de komst van verdediger Angelino naar PSV. Ik neem aan dat bij PSV er mensen zijn met veel voetbalkennis en dat er genoeg redenen zijn om zo’n voetballer naar Eindhoven te laten komen. Die redenen zie ik nog niet. Misschien moet het nog gebeuren maar zijn kwaliteiten moeten voor mij nog zichtbaar worden. Nu denk ik er anders over.

Het vertrek van Phillip Cocu en de komst van Mark van Bommel vind ik een logische stap. Ik wil ook niet zeggen dat ik blij ben dat Cocu weg is, maar ik ben wel blij dat van Bommel nu op de bank als coach zit. Ik ben wel een van Bommel-karakter liefhebber. 

Het beoordelen van Mark en zijn werk als coach kan ik niet, daar is het is nog te vroeg. Op het veld zijn een aantal zichtbare details die van Mark afkomstig zijn en dat moet nog blijken of dat ook succes zal gaan opleveren. 

Er zijn pas 3 wedstrijden gespeeld en PSV heeft 9 punten uit die 3 wedstrijden gehaald. Qua punten mag ik niks zeggen. Qua spel en de manier hoe die punten binnen gehaald zijn kunnen we aan een oneindige discussie beginnen en daar heb ik niet zo veel zin in. Geluk bestaat en daar moet je ook gebruik van maken. Zeg ik iets geks..? Ik denk van niet. Tegen een zwak FC Utrecht was PSV goed. Vorige week tegen Fortuna en gisteren tegen PEC Zwolle was PSV zoekende en zonder enige idee aan het voetballen. Ik kan er wel over mopperen en ik kan zeggen dat ik niet tevreden ben, maar het laatste kampioenschap hebben we ook zo binnen gehaald. Het is toch de waarheid..? 

PSV heeft 9 punten en dat is het enige wat telt. Onze Nederlandse competitie is vooral vermaak en dat wil ik niet missen. Voor mooi voetbal kijk ik naar de Engelse en Spaanse competitie.

De wedstrijd tegen Bate Borisov heeft PSV netjes gewonnen en komende woensdag zullen we zien wat er in het Philips stadion gaat gebeuren. Ik ben ervan overtuigd dat PSV straks gewoon aan de groepsfase van de Champions League gaat deelnemen. Ik ga er vanuit dat Mark en zijn schoonvader Bert genoeg ervaring hebben om PSV een ronde verder te loodsen. 

Ik zou echt blij voor Mark zijn. Ik mag hem graag. Mark heeft iets. Vergeet niet dat zijn kunsten uit de grote Europese keukens als Barcelona, Milaan, München komen. Het is niet niks. Ik gun Mark alle succes van deze wereld en dat hij straks met mijn en zijn PSV bovenaan mag staan.

@Amer BNL