Home Nieuws PSV gaat voor ‘onhaalbare’ toptransfer

PSV gaat voor ‘onhaalbare’ toptransfer

62
0

PSV kreeg in 2014 louter complimenten toen het de topspeler Andres Guardado van Valencia wist over te nemen. De ervaren Mexicaan Guardado werd langs als onhaalbaar bestempeld.

Guardado leek over gehaald te zijn met een goed sportief plan en met name het warme bad wat PSV destijds voor Guardado was, deed de Mexicaan prima laten functioneren. PSV wil nu opnieuw op dezelfde manier toeslaan en een zogenaamde ‘onhaalbare’ topper naar Eindhoven nu Ryan Thomas door een zware knieblessure zeer lange tijd uit de roulatie is.


In de afgelopen dagen zijn allerlei opties afgetast en in kaart gebracht, zo meldt het Algemeen Dagblad. Voor PSV zijn er twee scenario’s. PSV huurt een speler van ‘enige naam en faam’ die niet in actie komt in één van de topcompetities in Europa of komt uit bij een speler van een topclub in een kleinere Europese competitie. In dat geval is kopen ook een optie.

Het Algemeen Dagblad komt zelf met Corentin Tolisso als voorbeeld. De middenvelder werd afgelopen zomer met Frankrijk wereldkampioen, maar zit bij zijn club Bayern München nu op de tribune. Het AD plaatst er wel meteen de opmerking bij dat Tolisso ‘eigenlijk net te hoog gegrepen is voor PSV’. Het zou echter wel de denkrichting van de club kunnen aangeven.

PSV kan bovendien putten uit de contacten met Marcel Brands en Mino Raiola, de zaakwaarnemer is van Mark van Bommel. Van Bommel zelf spreekt bovendien vloeiend Spaans en Italiaans en dat bleek bij de transfer van Guardado ook niet onbelangrijk.