Bosz wint tweede oefenduel met PSV wél en ziet Van Duiven rood pakken

2439
0

PSV heeft zaterdagavond de eerste oefenzege op het nieuwe seizoen geboekt.

De ploeg van trainer Peter Bosz was met 1-2 te sterk voor FC Blau-Weiss Linz, dat uitkomt in de Oostenrijkse Bundesliga, dat actief is in de hoogste Oostenrijkse divisie.

PSV moest vorige week zaterdag in het eerste oefenduel van het seizoen nog zijn meerdere erkennen in het Belgische Sint-Truiden (1-2). Een week later werd er op het trainingskamp in Oostenrijk wel gewonnen. In de basisopstelling van PSV waren enkele sterkhouders terug te vinden. Zo begon Bosz vanaf het eerste fluitsignaal met onder meer Patrick van Aanholt, Joey Veerman en Xavi Simons. Ricardo Pepi kon eveneens rekenen op een basisplaats en maakte daarmee zijn officieuze debuut voor PSV.

PSV keek al vroeg in het duel tegen een achterstand aan, nadat Ronivaldo Blau-Weiss Linz van grote afstand aan de leiding bracht: 1-0. Ruim tien minuten later was de gelijkmaker een feit.

De scheidsrechter legde de bal op de strafschopstip, waarna Simons vanaf elf meter koel bleef: 1-1. Dankzij een rake treffer van Pepi ging PSV uiteindelijk met een 1-2 voorsprong de rust in. In het tweede bedrijf zag Bosz zijn ploeg niet meer tot scoren komen.

De trainer wisselde na een uur spelen nog wel tien spelers. Onder anderen Joël Drommel, Timo Baumgartl en Ibrahim Sangaré kregen nog de kans zich te tonen.

Dat gold ook voor Jason van Duiven, echter kon de spits na 77 minuten met een rode kaart inrukken. Bij het maken van een goal beging het talent een overtreding op de doelman van de Oostenrijkers. Van Duiven kreeg een gele kaart en toen hij daarna protesteerde tegen het ontvangen van de kaart, gaf de arbiter een tweede gele kaart en moest de aanvaller het veld verlaten.

Vorig artikelVertrek uit Napels lonkt: Ongewone transfer voor Hirving Lozano
Volgend artikelVeerman aanvoerder | Xavi Simons trekt lijn van AZ – PSV door, Pepi bij debuut meteen trefzeker