Home Nieuws Bosz liet zich eerder lovend uit over Braziliaan maar er is weinig...

Bosz liet zich eerder lovend uit over Braziliaan maar er is weinig perspectief voor Obispo en Mauro Júnior

6957
0

Het moet wel heel raar lopen willen Armando Obispo en Mauro Júnior dit seizoen nog een rol van enige betekenis gaan spelen bij PSV.

Voor de trainer is het een prettige gedachten te weten dat er een back-up is voor een al aanwezige back-up maar verder dreigen Armando Obispo en Mauro Júnior buiten de boot te vallen dit seizoen. Voor de Braziliaanse multifunctionele speler geldt nog altijd dat zijn perspectief verminderd is door blessures en niet door de aanwezige kwaliteiten.

Dat geldt jammer genoeg niet voor Armando Obispo. Blessures spelen zeker ook een rol bij de marginale rol die Obispo al maanden heeft voor PSV maar voor de zelf opgeleide verdediger geldt ook dat de aanwezige kwaliteiten tot op heden te mager te noemen zijn om een rol van betekenis te gaan spelen bij PSV. De miskleunen van vorig seizoen zijn immers niet op één hand te tellen en staan vrijwel iedere PSV-fan nog in het geheugen gegrift.

Armando Obispo en Mauro Júnior zijn inmiddels hersteld van een slepende blessure. Het Eindhovens Dagblad denkt dat Obispo voorlopig als stand-in van Olivier Boscagli zal dienen, terwijl Mauro Júnior met Patrick van Aanholt moet strijden om wie de tweede linksback van PSV wordt. Ga er maar aan staan.

Obispo en Mauro Júnior stonden beiden maanden aan de kant met een knieblessure. Inmiddels hebben beiden hun rentree gemaakt in een oefenwedstrijd en gelden beiden als topfit en dus beschikbaar. Een basisplaats zit er echter niet in voor de teruggekeerde verdedigers.

Het Eindhovens Dagblad vindt dat de terugkeer van Armando Obispo wel gunstig is voor trainer Peter Bosz, die ‘wat minder’ zal hoeven te schuiven in zijn elftal bij een uitvaller in de achterhoede.

Over Mauro Júnior liet Bosz zich aan het begin van het seizoen nog lovend uit. Op dat moment had PSV Sergiño Dest nog niet aan boord. Dest is echter uitgegroeid tot de vaste linksback van PSV, waardoor Jordan Teze als rechtsback opereert en van Aanholt op zijn beurt weer plaats moet maken voor Dest. PSV is voornemens de koopoptie in het contract van Dest te gaan lichten dus het perspectief voor zowel Patrick van Aanholt als voor Mauro Júnior is mager te noemen.

Mauro Júnior zal de strijd met Van Aanholt aan moeten gaan om wel de tweede linksback van PSV te kunnen worden. In de afgelopen oefenduels speelde Van Aanholt zelfs als verdedigende middenvelder, opdat Mauro Júnior zo de kans kreeg om als linksback weer wedstrijdritme op te doen. De Braziliaan kan zelfs nog op de positie van verdedigende middenvelder uit de voeten, waar een rol als nummer 10 hem eerder ook toebedeeld werd. Peter Bosz zal een tevreden man zijn met zoveel multifunctionaliteit in zijn selectie.


Vorig artikelVIDEO: Ji-Sung Park brengt talenten persoonlijk naar Eindhoven: ‘Dit is hun droom’
Volgend artikelRamalho twijfelt over toekomst bij PSV maar blijft vasthouden aan grote doel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in