Home Nieuws Arnold Bruggink wijst naar Sangaré: ‘Dat zit er bij hem niet in’

Arnold Bruggink wijst naar Sangaré: ‘Dat zit er bij hem niet in’

3443
0

Teleurstelling alom na Fortuna Sittard – PSV en dus louter kritische geluiden na de wedstrijd.

Dat geldt ook voor analist Arnold Bruggink. Bij ESPN heeft Bruggink geen goed woord over voor de prestatie van PSV in Sittard. De ESPN analist analyseert na afloop de late 2-2 en wijst daarbij naar Ismael Saibari en Ibrahim Sangaré.

‘Iedereen bij PSV is voorin. Saibari verliest de bal en daarmee gooit hij het hele veld open. Het is een counter van Fortuna in de laatste seconden van de wedstrijd’, begint Bruggink.

‘Het contact tussen Til en Gladon kwam voort uit ‘paniek’ bij de PSV’er, zo denkt de analist bij ESPN. ‘Je ziet Jochem Kamphuis denken: moet ik hier een penalty voor geven? Uiteindelijk gaat het erom dat PSV met zoveel man voorin stond. Saibari moet gewoon die bal even onder controle houden. Fortuna was sneller aan de overkant, omdat er weinig PSV’ers stonden. Het is heel naïef van de spelers. Je moet dat organiseren op het veld.’

Bruggink gaat verder. ‘In het moment denken ze: we maken er nog één, dan is het helemaal beslist. Maar het één mag nooit ten koste gaan van het andere. Je moet in ieder geval zes man achterin houden. Ik vind dat echt wel de verantwoordelijkheid van de meer ervaren spelers. Iemand als Sangaré zou moeten proberen om de organisatie vast te houden. Dat zit er bij hem niet echt in, maar daarom ben ik een fan van Guti. Die houdt dat altijd in de gaten’, aldus Arnold Bruggink.


Vorig artikelWaarom 30 miljoen euro nog steeds een topbod is: ‘Madueke is op dit moment geen absolute topprijs waard’
Volgend artikelVan Nistelrooij diep teleurgesteld en ontgoocheld: ‘Ongekend dat we hier niet winnen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in