Home Nieuws Aminia Bielefeld clubtopscorer Ritsu Doan keert terug naar PSV

Aminia Bielefeld clubtopscorer Ritsu Doan keert terug naar PSV

2435
0

Goed nieuws vanaf het transferfront: Ritsu Doan keert weer terug naar Eindhoven.

De PSV fans kunnen komend seizoen weer genieten van de talentvolle Japanner. De technicus verlaat Arminia Bielefeld omwille van de financiën. De 22-jarige Japanner werd afgelopen seizoen door de Duitse club gehuurd van PSV. Bielefeld heeft ervoor gekozen om de koopoptie niet te lichten en dat betekent dat Doan terug zal keren naar PSV.


De Duitse club was erg tevreden over Doan, die geen wedstrijd miste voor de nummer 15 van afgelopen seizoen. Voor bijna vijf miljoen euro kan de Duitse club Doan definitief inlijven, maar die som is te hoog voor Bielefeld, melden Duitse media. ‘De kans dat hij blijft is nul. Ritsu gaat ons verlaten’, zegt sportief directeur Samir Arabi tegen Kicker.

Arminia is een bescheiden club in Duitsland en heeft simpelweg niet de middelen om de relatief goedkope Doan in te lijven. ‘Ze hebben me de kans gegeven in deze competitie te spelen. Ik hou van deze club.’

Wanbeleid van PSV zijde en wantrouwen in de kwaliteiten van Doan, zorgden ervoor dat PSV een koopoptie van slechts 5 miljoen euro wist aan te bieden aan Arminia. Gelukkig keert Doan weer terug naar PSV waar hij alsnog zijn enorme potentie kan waarmaken om vervolgens voor veel meer geld dan waar hij voor van FC Groningen is overgenomen, kan worden verkocht.

Directeur Arabi liet eerder al weten dat de kans klein was vanwege de transfersom die PSV vaststelde in het huurcontract. ‘Samen met het salaris is het twintig, dertig procent van ons budget.’

Met vijf doelpunten in de Bundesliga was Doan afgelopen seizoen gedeeld clubtopscorer van Bielefeld. De behendige Japanner leverde ook nog drie assists af en heeft over het algemeen genomen veel indruk gemaakt in de zware Duitse Bundesliga.


Facebook Comments