Home Nieuws Afscheid aangekondigd: ‘Ik heb als groot fan mijn laatste wedstrijd voor PSV...

Afscheid aangekondigd: ‘Ik heb als groot fan mijn laatste wedstrijd voor PSV gespeeld’

6074
0

Met veel trots en blijdschap heeft Patrick van Aanholt zijn vertrek bij PSV aangekondigd.

De van Galatasaray gehuurde Patrick van Aanholt vertrekt bij PSV. Dat laat de verdediger, die ook als verdedigende middenvelder voor PSV speelde, weten op Instagram. Bij Galatasaray heeft Van Aanholt een aflopend contract.

‘Als klein kind, jeugdspeler én groot fan van PSV koesterde ik de droom ooit voor het eerste elftal te mogen spelen’, schrijft Van Aanholt. ‘Uiteindelijk werd deze droom werkelijkheid, en keerde ik terug als ervaren speler naar de club van mijn hart. Het was als thuiskomen. Mijn gezin en ik hebben intens genoten van ieder moment dat we hier hebben doorgebracht. De warmte en passie van jullie, de fans, hebben ons hart verwarmd.’

Van Aanholt pakte de nodige prijzen met PSV in de afgelopen anderhalf jaar. Van Aanholt won de KNVB Beker, de Johan Cruijff Schaal en de landstitel met PSV, waar zilverwerk dus, waar de Brabander dus ontzettend dankbaar voor is.

‘Wat een ongelooflijke prestatie hebben we neergezet, en dat is mede dankzij jullie, de fans. Nu mijn contract afloopt, heb ik gisteravond mijn laatste wedstrijd gespeeld voor PSV. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan de fantastische fans, het bestuur, onze toegewijde trainers, mijn teamgenoten en alle hardwerkende mensen achter de schermen. Jullie allen hebben mijn tijd bij PSV onvergetelijk gemaakt.’

Patrick van Aanholt maakte op 1 januari 2023 op huurbasis de overstap van het Turkse Galatasaray naar PSV. In zijn eerste halfjaar onder Ruud van Nistelrooij was Van Aanholt basisspeler. Dit seizoen speelde de linkervleugelverdediger annex middenvelder vooral als invaller een rol onder Peter Bosz. Bosz liet Van Aanholt meermaals op het middenveld spelen nadat de beide backposities steevast werden ingevuld door Jordan Teze en Sergiño Dest. Na de blessure van Dest koos Peter Bosz voor de multifunctionele Mauro Júnior. Desalniettemin is Van Aanholt blij, trots en dankbaar voor PSV gespeeld te mogen hebben getuige onderstaande video op Instagram.


Vorig artikelGeen selectie | Bondscoach Argentinië vindt Walter Benítez even niet goed genoeg
Volgend artikelSky Sports: PSV aast opnieuw op toptalent van Bayern München

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in