Home Nieuws Gelden er voor Joey Veerman andere wetten na transfers Maher en Ramselaar...

Gelden er voor Joey Veerman andere wetten na transfers Maher en Ramselaar naar PSV?

1862
0

Technicus, handelingssnelheid, kleine ruimte, functionele techniek. Het is Joey Veerman ten voeten uit.

En dus is iedereen benieuwd of Joey Veerman voor PSV het verschil kan gaan maken. International gezien heeft de Volendammer nog weinig laten zien op een paar wedstrijden in 2016 voor Oranje onder 19 na. Eigenzinnig, ook dat lijkt te gelden voor Veerman maar voetbalen kan de middenvelder als geen ander. Hoe is het met de fysieke gesteldheid van de middenvelder gesteld? Fysiek gezien kan Veerman nog wel wat stappen maken, zo oordelen ook de meeste analisten.

Ook Aad de Mos is benieuwd of Joey Veerman gaat slagen bij PSV. De analist vindt dat de 23-jarige spelmaker nog wel een aantal stappen moet zetten. Aan handelingssnelheid heeft Veerman hoe dan ook geen gebrek, constateert De Mos in gesprek met NU.nl. “Hij ziet het sneller dan een ander. Hij moet het nu in de top gaan bewijzen, maar ik wil me wel laten verrassen. Hij is een beetje eigenzinnig en zal er alles aan doen om mensen de mond te snoeren.”

“Hij is een momentenvoetballer, die heel goede dingen kan doen, maar ook nog een bepaalde hardheid voor de top mist”, vervolgt De Mos over de valkuilen van de Volendammer, die voor ongeveer zes miljoen euro overkwam van sc Heerenveen. “Daar heeft hij tijd voor nodig, maar hij komt nu binnen in een proces van Roger Schmidt dat al anderhalf jaar bezig is, in een periode waarin wordt verwacht dat er prijzen worden binnengehaald.”

De afgelopen weken werd de transfer van Joey Veerman naar PSV vergeleken met de transfers van Bart Ramselaar en Adam Maher naar PSV. Beide spelers werden geacht een stap te zetten na de transfer naar PSV. Voor beide spelers gold dat het er geen moment heeft in gezeten in Eindhoven. Bij Maher werd er vooral gewezen naar een gebrek aan mentaliteit en klasse en bij Ramselaar ging het al snel over een gebrek aan klasse. Gelden er voor Veerman andere wetten? Aan handelingssnelheid geen gebrek maar Joey Veerman mag het nu gaan laten zien na de transfers Maher en Ramselaar naar PSV.

Volgens De Mos kan Veerman ‘zomaar een Ramselaartje worden’. “Een speler die het in de subtop goed doet, maar voor de absolute top net tekortkomt”, doelt hij op Bart Ramselaar, die het na zijn overstap van FC Utrecht niet redde in Eindhoven en als reservespeler terugkeerde in de Galgenwaard. “Het is afwachten. We moeten onze conclusie pas volgend seizoen trekken”, aldus Aad de Mos.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here