Home Nieuws Aad de Mos overdonderd door PSV en wijst naar Roger Schmidt en...

Aad de Mos overdonderd door PSV en wijst naar Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij

8291
0

Aad de Mos is vol lof over PSV en Peter Bosz. De analist verkondigde zondagmorgen al dat PSV Feyenoord in de Kuip zou gaan verslaan.

Guus Hiddink en Aad de Mos waren het roerend met elkaar eens. ‘Waarom zegt iedereen dat Feyenoord wint’, begon Hiddink zijn analyse. ‘Ik zeg dat PSV wint. Het wordt 1-2’, aldus Hiddink, die bijval kreeg van De Mos. Ook André Ramalho kreeg volop steun van de Haagse analist. De Mos stelde vast dat Ramalho veel te veel kritiek krijgt en dat wat hij moet doen ‘gewoon heel vaak’ goed doet.

En dus is Aad de Mos na veertien speelronden zeker van de titel voor PSV: PSV wordt kampioen van Nederland. De Mos zet Peter Bosz op de troon en noemt hem de kroonjuweel, maar De Mos heeft ook complimenten voor Ruud van Nistelrooij en Roger Schmidt. Beide trainers hebben min of meer de loper uitgelegd voor Peter Bosz, stelt De Mos vast.

“Het is nog nooit gebeurd in de Eredivisie, denk ik. Er ligt sneeuw, het moet nog kerst worden worden, maar PSV wordt kampioen”, is De Mos stellig in een video-item van het Eindhovens Dagblad. “Het is geen verrassing meer. Tien punten is te veel voor iedereen.”

De Mos denkt te weten waarom PSV dit seizoen nog foutloos is in de competitie. “Deze kleedkamer is zo sterk. Dit team is écht een team, daar tel ik de wisselspelers bij”, zegt hij. “Die maken het elftal niet slechter. Met tactiek kan je aanpassingen doen die grote gevolgen voor de tegenstander hebben”, wijst hij naar de keuze van Bosz om Jerdy Schouten tegen Feyenoord centraal achterin te laten spelen in plaats van André Ramalho. Ismael Saibari kreeg mede door die omzetting een plek in de basisopstelling en speelde een puike partij in Rotterdam.

PSV zit al geruime tijd in de lift, constateert De Mos. “Je borduurt voort op het werk dat neergezet is door Schmidt en Van Nistelrooij, zo eerlijk moet je zijn. Er zijn weinig veranderingen. Incidenteel zijn er spelers gekocht en verkocht”, aldus de oud-trainer. “Je hebt een trainer (Bosz, red.) gekregen die het anders doet. Het stukje pressing van Schmidt zit er nog in. De kers op de taart is de kroonjuweel, Peter Bosz”, aldus een lyrische Aad de Mos.


Vorig artikel‘Geniale’ Bosz kan op Van Basten na tot ver over de landsgrenzen op complimenten rekenen
Volgend artikelWaardering voor Ruud Gullit: Gullit krijgt voor duel met Heerenveen ereplek in Philips Stadion

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in