Home Nieuws ‘Geniale’ Bosz kan op Van Basten na tot ver over de landsgrenzen...

‘Geniale’ Bosz kan op Van Basten na tot ver over de landsgrenzen op complimenten rekenen

1899
0

Is Marco van Basten een uitzondering? Het heeft er wel alle schijn van. Van Basten bleek maandagavond bij Rondo allerminst onder de indruk te zijn van de prestaties van PSV.

Heeft er zich in het verleden een vete voorgedaan tussen Peter Bosz en Marco van Basten? De analist van Ziggo bleek maandagavond links en rechts zelfs wat kritiek op het PSV van Peter Bosz te hebben. Het is dat Van Basten al snel merkte dat zijn tafelgenoten anders naar de prestaties van PSV keken want het had er alle schijn van dat de analist anders nog verder was gaan ‘inhakken’ op de huidige prestaties van PSV.

De waardering en de complimenten zijn in ieder geval daar want na een puike week in de Eredivisie en in Europa krijgen Peter Bosz en PSV vanuit alle hoeken vanuit Europa lof toebedeeld. Niet in de laatste plaats door de ongeslagen reeks in de Eredivisie. Van alle top 10-competities in Europa is PSV de enige club die nog zonder puntverlies is in de nationale competitie.

Peter Bosz heeft zichzelf dus aardig op de troon gezet in de vijf maanden die de trainer uit Apeldoorn nu bij PSV werkzaam is. De prestaties van Peter Bosz met PSV reiken inmiddels tot grote hoogte en kunnen tot ver over de landsgrenzen op complimenten rekenen. Ook in de Spaanse, Franse, Italiaanse en Belgische sportkranten wordt er gewezen naar de prestaties van PSV.

In Nederland werd er daags na de winst in de Kuip door ESPN teruggeblikt op de overwinning in de Kuip. De beslissing van Peter Bosz om Jerdy Schouten tegen Feyenoord in het centrum van de PSV-defensie te zetten, kan op veel complimenten rekenen van de verschillende ESPN-analisten. ‘Geniaal’, noemt ESPN-analist Kees Luijckx de zet van Bosz.

Bosz maakt volgens Luijckx ‘zijn intenties vanaf het begin duidelijk’ door Schouten op de plek van André Ramalho te zetten. “Het zorgt ook voor chaos bij Feyenoord zodra ze de opstelling zien, want ze moeten zich toch aanpassen”, zegt de oud-voetballer tegen ESPN.

“Ik vind het allebei supergoede trainers, maar met deze zet heeft Bosz het tactisch gewonnen van Slot”, vervolgt Luijckx. “Hij doet het ook met de insteek dat hij na negentig minuten wel ziet waar hij staat. Of hij is geniaal, of hij wordt voor gek verklaard. In het verleden is dat laatste vaak genoeg gebeurd, maar hij blijft vasthouden aan zijn eigen filosofie en daar heb ik enorm veel respect voor.”

Luijckx wijst ook naar Olivier Boscagli. De Fransman maakte de tweede treffer en voorkwam daarvoor een ‘zeker doelpunt’ van Santiago Gimenez door de bal op het laatste moment te blokken. “Dit was zó goed verdedigd. Wat mij betreft telt dat net zo zwaar als een doelpunt.”


Vorig artikelInside De Kuip | De beelden rond de overwinning tegen Feyenoord
Volgend artikelAad de Mos overdonderd door PSV en wijst naar Roger Schmidt en Ruud van Nistelrooij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in