Home Nieuws Waterreus: ‘Ook ik heb weleens lullig gedaan over de kwaliteiten van Brenet’

Waterreus: ‘Ook ik heb weleens lullig gedaan over de kwaliteiten van Brenet’

55
0

Joshua Brenet ruilde PSV afgelopen donderdag PSV in voor TSG Hoffenheim. De multifunctionele back heeft veel kritieken te verduren gekregen maar hield knap stand.

Ook Ronald Waterreus is kritisch geweest op de 24-jarige Brenet, zo schrijft de voormalig doelman in zijn column voor De Limburger: “’Oké, ik geef het eerlijk toe. Ook ik heb weleens lullig gedaan over zijn kwaliteiten. Ook ik heb me weleens afgevraagd wat PSV moest met een verdediger die blij was dat hij onderdak vond bij het toenmalige FC Omniworld”, aldus Waterreus.

“Maar wie sinds 2012 ruim honderd wedstrijden in PSV 1 speelt, het Nederlands elftal haalt en nu een transfer naar Hoffenheim maakt, verdient gewoon grenzeloos respect.” Waterreus spreekt van een ‘wereldprestatie’ van de tweevoudig international van Oranje. “Hoffenheim, mensen, dat is niet niks, hoor. De nummer drie van de Bundesliga, Champions League-deelnemer. Als je daar heen mag, kun je wat.”

“Als romanticus kan ik de schoonheid van zo’n transfer zien. Brenet is de cultfiguur over wie we immers allemáál geringschattend hebben gedaan. Waar we soms, geeft u het gerust toe, ronduit om hebben gelachen na een paar wijntjes.” Waterreus doet ten slotte een oproep aan jeugdtrainers: “Stel jullie talenten niet als doel ooit Lionel Messi te worden. Zo’n voetballer wordt nooit meer geboren. Kies liever voor Brenet.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here