Home Columns ‘Waar heb ik nou eigenlijk negentig minuten naar zitten kijken?’

‘Waar heb ik nou eigenlijk negentig minuten naar zitten kijken?’

15
0

Willem van Hanegem zat zondagmiddag in het Philips Stadion: ”Maar waar heb ik nou eigenlijk negentig minuten naar zitten kijken? PSV deed het dinsdagavond tegen Atlético Madrid veel beter dan ik vooraf had verwacht, maar daar was gisteren werkelijk helemaal niets meer van over.”

”Dan hoor je na afloop dat gezanik weer over vermoeidheid, maar waar slaat dat nou eigenlijk op?”, vraagt ‘De Kromme’ zich af in zijn column voor het Algemeen Dagblad. ”Vijf dagen rust na Atlético uit, dat is toch voldoende? Als Ajax echt goed was geweest, had er na negentig minuten gewoon 0-5 op het scorebord gestaan. Maar ook Ajax viel mij tegen.
Eerst PSV. Luuk de Jong is daar de aanvoerder, de man waar dus heel veel van afhangt. Maar op dinsdag zag ik hem pijlsnel van het veld glippen, twee minuten voor die belangrijke strafschoppenreeks. En gisteren heeft hij zo’n beetje alles wat hij fout kon doen ook daadwerkelijk fout gedaan. Het lag natuurlijk niet alleen aan De Jong. Trainer Cocu blijft Jetro Willems maar opstellen. Ook ik vind Willems een speler met heel veel mogelijkheden, maar als hij zo speelt, moet je voor een ander gaan kiezen. Hij deed nauwelijks iets goed. Van Marco van Ginkel en Davy Pröpper werd ik ook al niet vrolijk. Ik mag toch wel iets meer van die gasten verwachten?Ten slotte heeft PSV natuurlijk Andrés Guardado. Daar loopt bij veel mensen het kwijl uit de mond als alleen zijn naam al wordt uitgesproken. Maar ik zag hem gisteren vooral balletjes ophalen tussen zijn twee eigen centrumverdedigers. Nutteloos is dat. Daar had Ajax natuurlijk geen pijn van in de buik, die vonden dat prima.”

”Ajax had de wedstrijd pas na rust echt onder controle. Die ploeg doet dus zes wedstrijden voor het einde van de competitie wel heel goede zaken. Het zou best eens kunnen dat ze nu in een flow raken en dit gaatje niet meer weggeven. En dan zal PSV nog weleens terugdenken aan de wedstrijd van gisteren.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here