Home Nieuws Verwachte opstelling marginaal Oranje: Dumfries basisspeler, Malen reserve

Verwachte opstelling marginaal Oranje: Dumfries basisspeler, Malen reserve

1358
0

Voor Oranje begint het Europese kampioenschap 2020 zondagavond om 21u in de Johan Cruijff Arena.

Het Nederlands elftal begint met een jaar vertraging aan het lang verwachte Europese Kampioenschap voetbal. De inbreng van de geselecteerde PSV’ers is in beginsel marginaal. Slechts Denzel Dumfries begint als basisspeler aan het toernooi. Donyell Malen begint op de reservebank maar zijn rol kan de komende weken zeker nog veranderen gezien de beperkte kwaliteiten van Wout Weghorst.


Van dit Oranje wordt niet veel verwacht en een plaats in de kwartfinale zou met recht een prestatie kunnen worden genoemd. Teamgeest en wat geluk kunnen een elftal op een toernooi ver brengen maar de extra klasse in iedere linie ontbreekt om echt hoge ogen te kunnen gooien op een eindronde. Het marginaal ogende Oranje gaat niettemin voor het hoogst haalbare en dat is een finaleplaats.

De best beschikbare keeper, Maarten Stekelenburg, begint op doel en Timber vervangt de Ligt. Marten de Roon, Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum vormen het middenveld.

Achterin kiest Frank de Boer in de 5-3-2-formatie dus voor Timber in het centrum naast Stefan de Vrij en Daley Blind. Denzel Dumfries en Owen Wijndal zijn de inmiddels veel besproken backs. Memphis en Weghorst vormen de voorhoede.


Facebook Comments Box