Home Nieuws Gerbrands waakt over PSV en vervalt niet in excuses: ‘Geen reden voetbal...

Gerbrands waakt over PSV en vervalt niet in excuses: ‘Geen reden voetbal stil te leggen’

304
0

Toon Gerbrands waakt over PSV zoals een algemeen directeur dat hoort te doen. De realiteit wordt niet uit het oog verloren maar in excuses vervallen is er niet bij op de burelen van het Philips Stadion.

Meer dan ooit waakt de directeur over de club nu het over de gezondheid van de spelersgroep gaat. Daarin schuilt ook een mentaal aspect, zo is inmiddels duidelijk geworden. Verschillende spelers hebben moeite om te gaan met de huidige situatie.


Gerbrands snapt de bezorgdheid over de corona-uitbarsting bij PSV, maar de algemeen directeur vindt het nog altijd verantwoord om te blijven voetballen. Gerbrands vervalt niet vaak in excuses en weigert corona als excuus te gebruiken voor de nederlagen tegen Granada en Vitesse.

“Onze beroepsgroep is samen met de zorg misschien wel de sector die het beste in de gaten gehouden wordt”, zegt hij in het Eindhovens Dagblad. “Iedereen bij de club doet er alles aan om een besmetting te vermijden, is mijn indruk. Ik ook. Heb je dat gedaan en toch het virus opgelopen, dan wil dat niet zeggen dat je gefaald hebt.”

Gerbrands gaat verder en stelt dat iedereen bij PSV zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. “We worden nu in de beeldvorming een beetje afgerekend, omdat er een aantal besmettingen bij ons was. Het is juist een bevestiging dat de systematiek die we met z’n allen hebben afgesproken werkt. De meeste mensen gaan pas naar een teststraat als ze klachten hebben. Onze spelers worden voor elk duel uitvoerig getest en een aantal is positief bevonden, terwijl ze totaal geen klachten hadden.”

Gerbrands waakt over zijn club en over zijn mensen maar ziet geen reden om het betaald voetbal stil te leggen. “Daarbij geldt in sportief opzicht dat wedstrijden gewoon doorgaan als we voldoende mensen hebben. We zoeken geen excuses omdat mensen er niet zijn. Dat hebben we onder mijn leiding bij PSV nooit gedaan en ook nu niet”, is de algemeen directeur van de club stellig.

De omstandigheden zijn nu eenmaal zoals ze zijn en daar zal de club goed mee om moeten gaan. Daarbij kijkt men naar de omgevingsfactoren.

“We komen in een vliegtuig, in een hotel. Zeg het maar. De risico’s zijn niet volledig te elimineren. Wel kun je ze minimaliseren en daar zijn we volop mee bezig. Spelers die positief getest zijn en daarna weer negatief, komen niet zomaar terug. Door onze medici zijn veilige marges vastgesteld en daardoor kon en kan het voorkomen dat spelers soms langer dan één wedstrijd afwezig zijn. Gezondheid gaat uiteindelijk boven alles.”


Facebook Comments